”Tänä yönä juhlitaan!” – Lorenzo loistelias Losailin MM-avauksessa

– Olen erittäin iloinen! On tärkeää aloittaa kausi podiumilla ja vielä hienompaa tietenkin olla siellä voittajana, myhäili Lorenzo.

Vauhtiaan kierros kierrokselta nostanut ja tuntuman kovempaan takarenkaaseen löytänyt Lorenzo dominoi tapahtumia käytännössä siitä lähtien, kun Ducatin Andrea Iannonen kaatui kakkossijalta viiden kierroksen jälkeen.

Iannonen tallikaveri Andrea Dovizisio pyrki lyömään kapauloita Lorenzon jouheviin rattaisiin – turhaan. Eivätkä siinä toisaalta onnistuneet Hondan Marc Marquez, eikä Lorenzon tallikaveri Valentino Rossikaan.

Lorenzo tervehti ruutulippua 2,019 sekunnin erolla Doviziosoon, joka uusi Qatarin GP:ssä viime kauden kakkossijansa.

Marquez täydensi podiumtrion täpärästi ennen Rossi. Marquez jäi voittajasta 2,287 sekuntia ja Rossi toisesta sijasta tasan kymmenyksen.

Kärkikvartetti oli karussa muilta, sillä neljänneksi päätynyt Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa joutui taipui Lorenzolle jo 14,083 sekuntia.

– Olihan tämä iso voitto. Tänä yönä juhlitaan!, huikkasi Lorenzo.

Marquez myönsi, että Lorenzo oli Losailin tähtitaivaan alla yli muiden.

– Painoin maksimilla ja kakkossija olisi ollut minulta tänään täydellinen suoritus. En aivan onnistunut siinä, mutta nämä olivat todella tärkeät 16 pistettä pitkää kautta silmälläpitäen.

Dovizioso kesytti Marquezin viimeiseen mutkaan tultaessa. Ja pitkällä pääsuorallahan ei Ducatille mahtanut kukaan mitään.

– Minulla oli vahvat paikkani ja käytin ne hyväkseni. Marcia vastaan on aina vaikea taistella, mutta tänään onnistuin olemaan häntä vahvempi, myhäili Dovizioso.

Kausi jatkaa kahden viikon kuluttua kuljettajien kehumalla Termas de Rio Hondo-radalla Argentiinassa.

Uusin numero