Tampereen supercrossin ratakartta on julkaistu

Radan startti on kolmena aiempana vuotena ollut samassa paikassa, mutta nyt se on siirret-ty entistä katsoja ystävällisempään paikkaan.

Tampere Supercrossissa on panostettu erityisesti siihen, että rata on kilpailupäivinä huippukunnossa. Yli 3400 tonnia maa-ainesta vaatii massiiviset rakennustyöt, ennen kuin ensimmäiset pyörät starttaavat vapaisiin harjoituksiin.

– Savipohjainen ja tarkoin seulottu maa-aines on kuljetettu viime kuukausien aikana Messu- ja urheilukeskuksen lähelle säilytykseen. Viiden rakennuspäivän aikana se ajetaan si-sälle halliin ja muotoillaan radaksi, Nikkilä summaa

Supercross-radan suurin haaste kuljettajille on se, ettei vastaavia ole Suomessa tarjolla harjoittelua var-ten. Yksittäiset hypyt tai mutkat eivät eroa totutusta, mutta yhdistelmänä supercross ja hallikisa laitta-vat kuljettajat koville tavoiteltaessa 8.000 euron palkintorahapottia.

– Kilpailutilanteessa ajajan syke on 180, eli sama kuin juoksisi Pyynikinharjun rappusia ylös-alas, Nikkilä kuvailee

– Kun siihen lisätään tavallisesta poikkeava rata, ohi yrittävät kilpailijat ja supercrossin erittäin nopea tempo, erot ajajissa alkavat näkyä.

Itse yli 15 vuotta kilpaa ajanut ja lukuisia SM-mitalisijoja kerännyt Nikkilä sanoo, että pääasia radan suunnittelussa ei ole tekninen kikkailu, vaan sovittaminen paikalliseen makuun.

– Tärkeintä on että kilpailusta tulee hyvä. Silloin yleisö ja ajajat viihtyvät!

Tampere Supercross järjestetään 6.-7. marraskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tapahtumaan odotetaan kahden päivän aikana yhteensä 10.000 kävijää. Suomen Moottoriliiton alaisuudessa järjestettävän Tampere Supercrossin kilpailuorganisaationa toimii TamMC -moottorikerho.

Liput supercross -kilpailuun myy Lippupalvelu ja viereisen hallin OffroadExpo messujen kovin juttu tälle vuodelle on, että messut ja messuparkki ovat kävijöille täysin ILMAISET.

Uusin numero