Tampere jää sivuun hallienduron MM-sarjasta – peruuntumiset yhä peikkona kattojen alla

Suomen kisan promoottorin Hans Ltd:n tiedotteen mukaan peruuntumisen syyn taustalla on merkittävän sarjasponsorin poisjäänti.

Superenduron siipiensä suojiin ottanut, myös avoitaivaan alla jo pitkään lajin MM-sarjaa isännöinyt ABC lähti nostamaan alkavaksi kaudeksi hallisarjan arvostusta.

Aiemmin pääosin kolmen, tai korkeintaan neljän osakilpailun sarja laajennettiin seitsemän kisan kekkereiksi.

Nyt siis osakilpailuja on jäljellä kuusi, eikä ABC ole ainakaan vielä tiedottanut mahdollisesta korvaavasta kisasta.

Superenduron MM-kausi käynnistyy 17. marraskuuta Liverpoolin Echo Areenalla. Sumuisessa saarivaltakunnassa ei ole ennen hallisarjan MM-pisteistä ajettu.

Tampereen poisjäännin myötä sarjan ja samalla tämän vuoden toinen osakilpailu ajetaan Puolan Lodzissa 14. jouluuta. Lodz ja Atlas Areena lukeutuvat sarjan helmiin myös yleisömäärän osalta, mikä ei ole suinkaan ihme: puolalainen Taddy Blazusiak on hallinnut hallienduron MM-sarjaa viimeiset neljä vuotta.

Sarjan on määrä jatkua vuodenvaihteen jälkeen Etelä-Amerikassa, jossa isännät löytyvät Brasialiasta ja Meksikosta. Belo Horizonten kisan päivämäärä on 19. tammikuuta. Guadalajarassa jatketaan viikkoa myöhemmin.

Sarja huipentuu helmikuussa Eurooppaan, jossa vuoroaan odottaa vielä kaksi osakilpailua. Niistä ensimmäinen ajetaan näillä näkymin Barcelonassa 8. helmikuuta. Mitalistit ovat viimeistään selvillä 22. helmikuuta Ranskan Toursissa.

Suomi saavutti hallienduron MM-sarjan viimeisimmän mitalin vuonna 2011. Mika Ahola ajoi silloin pronssia. Tuolla kaudella viidestä osakilpailusta peruuntui peräti kolme.

Hallienduroa ajettiin jokunen vuosi sitten myös maailmancupin statuksella, ennen kuin se sai MM-arvon takaisin.

Superenduron peruuntumisesta huolimatta Tampereella saadaan nauttia kansainvälisestä kilvanajosta. Speedwayn GP-sarjan osakilpailu ajetaan 17. toukokuuta Ratinan stadionilla.

Superenduron päivitetty MM-kalenteri:
17.11. Liverpool, Englanti
14.12. Lodz, Puola
19.01. Belo Horizonte, Brasilia
25.01. Guadalajara, Meksiko
08.02. Paikka avoin (Barcelona?)
22.02. Tours, Ranska

Uusin numero