”Tämä on hullua!” – Price lähes sokissa Dakarin voitosta

– En tiedä mitä sanoa tai ajatella. Tämä on hullua!, hihkui Red Bull KTM-tiimin Price sinetöityään kokonaiskisan voiton rallin 13. etapin neljännellä sijalla.

Kaksiviikkoisen, Argentiinasta käynnistyneen ja sinne päättyneen urakan aikana kärjen välittömässä tuntumassa alusta lähtien liikkunut Price oli kisan ehdottomasti varmin ja kylmähermoisin kuljettaja.

Vasta toista kertaa Dakar-ralliin osallistunut Price teki vaativissa olosuhteissa vähiten virheitä viimeistellen viisi etappivoittoa, eli enemmän kuin kukaan muu.

– Oikeastaan olen vähän sokissa, sillä en osannut koskaan edes kuvitella, että pystyn voittamaan tämän kisan jo toisella yrittämällä. Niin ja voittaa tämä kisa ensimmäisenä australialaisena kuljettajana – sekin on hullua, Price pyöritteli päätään onnesta mykkyrällä.

Pricen mukaan voiton salaisuus oli ”aussityylissä”.

– Hyökkäsin, kun siihen oli tarvetta ja toisaalta pidin huolta pyörästäni maratonpätkillä. Myös navigointi sujui ilmeisin onnistuneesti.

Pricesta povataan KTM:n tehdastiimissä jopa itsensä legendan, Dakarin viisi kertaa valloittaneen Marc Coman manttelinperijää.

– Toivotaan, että tämä oli vasta alkua myöhemmälle menestykselle. Eihän se helppoa tule olemaan, mutta juuri nyt ei ajatella vielä niin pitkälle. Nyt aika nauttia täysillä tästä voitosta ja tulen tekemään sen huolella, virnisti Price.

Price kukisti Svitkon 39.41 minuutin erolla. Kolmanneksi Husqvarnalla kiirehtinyt chileläinen Pablo Quintanilla jäi voittajasta lukemat 48.48.

Uusin numero