Tallipomon pidätys sulki MotoGP-tiimin rahahanat: Indy jää ajamatta

Kaikki lähti siitä, kun Forward Racingin italialainen omistaja Giovanni Cuzari pidätettiin kesätaukoa edeltäneen Saksan GP:n jälkeen.

Cuzari on ollut siitä lähtien pidätettynä Sveitsissä epäiltynä veronkierrosta, rahanpesusta ja muista taloudellisista epäselvyyksistä.

Pidätys johti puolestaan välittömästi siihen, että sponsorit vihelsivät pelin poikki. Tiimin tilille ei ole tullut Cuzarin pidätyksen jälkeen rahaa ja tiettävästi myös pääsponsori Athina on päättänyt yhteistyön Forward Racingin kanssa.

– Pääasiallisen tulonlähteemme, eli sponsoreiden reaktio oli valitettavasti välitön ja päättäväinen. He peruivat vallitsevat sopimukset ja keskeyttivät maksut. Se lisäsi entisestään taloudellista ahdinkoamme ja saattaa vaarantaa selviytymisemme tästä tilanteesta, todetaan tiimin tiedotteessa.

Paluu Brnossa?

GP-sarjaa hallinnoivalta Dornalta ja tallien yhdistys IRTA:lta tukensa saava Forward Racingin henkilökunta elättelee kuitenkin toiveikkuutta sen osalta, että tiimi palaa tositoimiin Indyn jälkeen, eli elokuun puolivälissä Brnossa ajettavassa Tshekin osakilpailussa.

– Tämä tuskallinen päätös (Indianapolis) oli pakollinen pyrkiäksemme varmistamaan osallistumisemme loppukauden kilpailuihin.

IRTA on nimenomaan se taho, jolta Forward Racing sai luvan jäädä sivuun USA:n GP:stä ilman jälkiseuraamuksia.

Narut ovat nyt pitkälti tiimipäällikkö Marco Curionin käsissä, joka on pyrkinyt parhaansa mukaan toteuttamaan pelastusoperaatiota tukalassa tilanteessa.

– Viime viikko oli erittäin vaikea Forward Racingille. Olemme vasta viime tuntien kuluessa keksineet todellisen mahdollisuuden pelastautua tästä, Curioni totesi tänään puoliltapäivin.

– Toivon, että Giovanni (Cuzari) on pian kanssamme ja käytettävissä ratkaisun löytymiseksi, muotoilee Curioni.

Bradl Aprilialla
USA:n GP:hen?

Forward-tiimin MotoGP-luokan kuljettajakaksikon muodostavat saksalainen Stefan Bradl ja ranskalainen Loris Baz.

Moto2-luokassa ajavat puolestaan italialaiset Simone Corsi ja Lorenzo Baldassarri.

Viimeisimpien varikkohuhujen mukaan on tosin mahdollista, että Bradl kilpailisi sittenkin Indianapolisissa.

Aprilialla on toinen pyörä vapaana, kun italialaisen Marco Melandrin sopimus purettiin Saksan GP:n alla.

Uusin numero