Tallipomo Ajolla unelmapäivä Le Mansissa

Ensin Ajolle ilonaihetta tarjoili Moto3-luokan MM-sarjaa johtava eteläafrikkalainen Brad Binder. Myöhemmin iltapäivällä vuorostaan Moto2:n hallitseva mestari Johann Zarco nosti hymyn suomalaispomon lisäksi kotiyleisönsä huulille.

Viime vuonna Ranskan GP:ssä kolmanneksi sijoittunut ja nyt vain voittoa janoava Zarco sivalsi pohjiksi rataennätystä tapailevat lukemat 1.37,370.

– Olen ihan tyytyväinen tähän päivään. Tämä teki hyvää itseluottamukselleni. Tunnen olevani hyvässä iskussa ja sain sille varmistuksen tänään. Meidän on nyt vain pidettävä keskittyminen koossa valmistauduttaessa lauantain aika-ajoon. Haluan paalupaikan, julistaa Zarco.

Zarco kukisti harjoituksissa toiseksi päätyneen ja Mika Kallion KTM-testikavereiden kavalkadiin kesällä liittyvän Thomas Lüthin 65 tuhannesosalla.

MotoGP-luokkaan ensi kaudella Yamahan satelliittitiimin väreissä siirtyvä Jonas Folger vastasi perjantain kolmanneksi kovimmasta kierrosajasta jääden Zarcosta 0,187 sekuntia.

Sarjaa johtava Sam Lowes joutui tyytymään hänelle vaatimattomasti sijaan 13 reilut 1,1 sekuntia Zarcon takana.

Äärimmäisen nopea, mutta tunnetusti myös riskialtis Lowes kaatui toisessa treenissä selviten tilanteesta onnekseen lähinnä säikähdyksellä.

Uusin numero