Tallipomo Ajolla riehakkaat tuplajuhlat Toscanassa

Portugalilainen Miguel Oliveira tuuletti ensin voittoa Moto3-luokassa ja heti perään ranskalainen Johann Zarco jatkoi täydellisyyttä tapaillutta sunnuntaita Moto2:n kakkossijalla. Mika Kallio kaatui ja keskeytti harmillisesti jo kisan alkuvaiheessa.

Zarco johtaa MM-sarjaa 31 pisteen erolla viime kauden maailmanmestariin Tito Rabatiin, kun kaudesta on takana ensimmäinen kolmannes, eli kuusi osakilpailua.

Suomalaistallin debyyttikausi Moto2-luokassa kulkee näin ollen loistavissa merkeissä.

Zarco: ”Fiksu kisa”

Kauden ensimmäisen voittonsa kuitannut Rabat näytti karkaavan kisassa jo omilleen teilleen, mutta Zarco ei päästänyt uransa 150 GP:tä ajanutta espanjalaista helpolla.

Zarco raivosi päätöskierroksella koko kisan noopeimman aikansa, mutta se ei aivan riittänyt sarjassa toiseksi nousseen Rabatin tavoittamiseen.

Maalissa eroa oli 0,308 sekuntia Rabatin eduksi.

Kolmanneksi päätyi suomalaistallissa takavuosina kilpaillut itävaltalainen Dominique Aegerter 5,280 sekuntia Rabatista.

– Loppuvetoni jäi sittenkin ehkä vähän liian myöhäiseksi, vaikka pääsinkin jo hyvin lähelle Rabatia viimeisissä mutkissa. Joka tapauksessa tämä oli hyvä sijoitus kuudennesta ruudusta. Aika-ajo ei onnistunut aivan nappiin, mutta kokonaisuutena viikonvaihde oli jälleen onnistunut, myhäili Zarco.

Zarco korosti, että tärkeintä olivat isot MM-pisteet. Näistä asetelmista on hyvä lähteä seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan kahden viikon kuluttua Barcelonassa.

– Tämä oli fiksu kisa minulta, mutta Tito oli tällä kertaa vahvampi läpi viikonlopun, Zarco kehui voittajaa.

Ajo on puolestaan kehunut Zarcoa jo testikaudesta lähtien – syystäkin.

– Jälleen kerran hyvä viikonloppu, vaikka aika-ajo ei ollutkaan aivan onnistunut. Minun on sanottava, että teimme hyvää työtä. Olen erittäin tyytyväinen, että Johann pysyi keskittyneenä läpi kisan ja saavutti taas podiumin myötä tosi tärkeitä pisteitä.

Uusin numero