Tallipäälliköt pelkäävät: KTM Ajo Motorsport jyrää jatkossa Moto2:ssa

Muilla tiimeillä ei vastaavaa tehtaan tukea ainakaan vielä ole. Johann Zarco voitti Ajo Motorsportilla Moto2-mestaruudet 2015 ja 2016. Viime kaudella KTM tuli mukaan ja tiimissä ajoivat Miguel Oliveira ja Brad Binder.

Binder kärsi loukkaantumisista, mutta Oliveira oli tuttu vieras palkintopallilla. Hän päätti kauden kolmeen voittoon. Siihen katkesi Kalexin 49 kilpailun voittoputki Moto2:ssa.

Poncharalin Tech 3 on ollut Moto2:ssa alustaasti eli 2010, kun sarja korvasi 250-kuutioiset. Poncharal pelkää, että KTM:n ylivoima syö sarjan kilpailullisuutta.

“Fakta on, että nyt Moto2:ssa ajaa oikea tehdastiimi. Aina puhutaan Daavidista ja Goljatista, joissakin kivoissa saduissa Daavid voittaa. Mutta tosi elämässä niin ei voi olla kovin kauan. Minulla on tunne, että Moto2 on muuttumassa”, Poncharal sanoo.

“Ensi kaudella teen tiimini kanssa kuten tähänkin asti, mutta sen jälkeen asiaa pitää miettiä uudelleen. On pohdittava, onko Moto2 enää kaiken tämän arvoista. Onko meidän tehtävä kuten 250-kuutioisissa, kun olimme Yamahan kanssa ja Oliver Jacque ajoi meillä.”

Marc VDS:n johtaja Michael Bartholemy on samaa mieltä.

”KTM:n voittamiseen tarvitaan jatkossa strategian muutos.  He ovat nyt jo todella vahvoja Moto2:ssa. Tämä on ensi kerta, kun joudumme taistelemaan tehtaan voimavaroja vastaan tässä sarjassa”, Bartholomy sanoo.

”Kun tulin itse Moto2:een, ei kellään ollut tehdasta takanaan, kaikki kehittivät pyöriään pelkällä omalla osaamisellaan kauden mittaan. Nyt meillä on edessä töitä enemmän kuin koskaan, tulee todella kiireinen talvi.”
 

Uusin numero