Tallipäällikkö Valentino Rossin jatkosopimuksesta: “Elämä on uhkapeliä”

Kuljettajamarkkinat ovat pyörähtäneet reippaasti käyntiin, Rossin sopimus oli jo kolmas lyhyen ajan sisään tehdastalleissa.

”Ei se ollut hankala asia. Olimme hyvin samoilla linjoilla koko ajan. Valentino on vakuuttunut, että hän on yhä kilpailukykyinen. Jos hän olisi halunnut yhden vuoden sopimuksen, olisimme suostuneet siihen. Kuten teimme myös nyt, kun hän halusi kaksivuotisen sopimuksen. Jos hän olisi pyytänyt viiden vuoden sopimusta, olisimme ehkä joutuneet miettimään kahdesti”, Jarvis nauraa.

39-vuotias Rossi täyttää 41, kun hänen toinen sopimuskautensa alkaa. Mitä jos mies ei enää olekaan nopea silloin?

”Kaikki on uhkapeliä, koko elämä on uhkapeliä. Päätöksiä on tehtävä sen mukaan, miltä tuntuu ja minkä uskoo olevan oikein. Asiat voivat tässä lajissa muuttua nopeastikin, mutta olemme hyvin tyytyväisiä, että saamme tehdä töitä Valentinon kanssa vielä ainakin kaksi vuotta. Vuoden 2020 lopussa olemme tehneet yhteistyötä 15 vuotta, se on jotakin todella ainutlaatuista tässä lajissa”, Jarvis sanoo.

Yamaha ei harkinnut missään vaiheessa palkkaavansa nuorta voimaa kokeneen ikoninsa tilalle.

”Emme harkinneet. Totta kai kaikki rekisteröivät, kuinka nopea esimerkiksi Johann Zarco viime kaudella oli. Mutta me emme missään vaiheessa ole edes harkinneet hänen palkkaamistaan. Valentino on Valentino, eikä kenenkään ole helppo korvata häntä; hän on kuitenkin kaikkien aikojen paras MotoGP-kuljettaja ja Yamahan historian paras kuljettaja. Jos hän haluaa jatkaa, me tiedämme, että hän tietää olevansa yhä kilpailukykyinen. Silloin meidän ei tarvitse yhtään epäröidä, etteikö niin olisi”, Jarvis kertoo.

 

Uusin numero