Tallipäällikkö Aki Ajolle povataan mitalisadetta

Ranskalainen Johann Zarco on vahvasti kiinni Moto2-luokan mestaruudessa ja Moto3:ssa portugalilaisen Miguel Oliveiran ohella myös eteläafrikkalainen Brad Binder janoaa mitalia.

– Tavoitteeni on sijoittua sarjassa Top 3:een, julistaa kauden puolimatkan krouvissa pisteissä kuudentena majaileva Binder.

Binderille pohjustetaan loistavaa tulevaisuutta GP-sarjassa. Siirtyminen Ajon siipien suojiin ja Red Bull KTM-tahdastiimin riveihin merkitsi 19-vuotiaalle vauhtihirmulle isoa harppausta urallaan.

”Samalla sivulla
pyörän kanssa”

Binder on ehtinyt palkita Ajon tähän mennessä yhdellä podiumsijoituksella, mutta hämeenlinnalaispomon ei tarvinne tuohon tyytyä.

– Jerezin kolmas sija merkitsi minulle tämän kauden ensimmäistä podiumsijoitusta, mutta ei taatusti viimeistä!, virnistää Binder.

Neljättä MM-vuottaan ajavan Binderin kausi käynnistyi hyvin, mutta sen jälkeen oli hetken vaikeampaa.

– Totuus on, että yhdeksän ensimmäistä GP:tä eivät sujuneet niin hyvin kuin olin toivonut. Minulla oli ensimmäisten kisojen jälkeen ongelmia ajotyylini kanssa, joka ei istunut tähän pyörään. Olen kuitenkin oppinut kolmessa viimeisessä kisassa enemmän kuin koskaan urallani. Paransin ajamista, löysin pyörän luonteen ja olen sen kanssa nyt samalla sivulla, Binder kuvailee.

”Saumat kolmen sakkiin
– ei epäilystääkään siitä”

Binder tuntee, että hän ajaa kisa kisalta paremmin. Se lupaa hyvää kauden jälkimmäiselle puoliskolle.

– Jos katsotaan viime vuotta, niin silloin kauden toinen puolisko sujui minulta paremmin. Toivon, että pystyn samaan tänä vuonna ja iskemään takaisin.

Syksymmällä kalenterissa siintää ratoja, jotka ovat Binderin mieleen.

– Odotan erityisesti Malesiaa, Australiaa ja Japania. Nuo kisat ajetaan peräkkäisinä viikonloppuna ja siitä tulee olemaan tavallaan kuin lomaa minulle, huikkaa kisanälkää uhkuva nuorukainen.

Moto3-luokan maailmanmestaruudesta on ajettu kaudesta 2012 lähtien. Tahti on tiivistynyt ja taso noussut vuosi vuodelta.

– Taso on erittäin korkealla ja se on luultavasti jopa viime kautta kovempi. Erot kuljettajien välillä ovat kuitenkin hyvin pienet, Binder alleviivaa motokolmosten huippuunsa vietyä tasaisuutta.

Ajo Motorsportin ex-kuljettajalta, britti Danny Kentilta ei hänen uransa ensimmäistä MM-kultaa ajamalla riistetä, mutta himmeimmistä mitaleista käydään sitäkin armottomampaa kapinaa.

– Kolmen kärki on vielä hieman edellä minua, mutta aikaa on ja taistelu jatkuu. Haluan sijoittua loppupisteissä kolmen parhaan joukkoon ja tiedän, että voin tehdä sen. Minulla ei ole siitä epäilystäkään, lataa Binder.

Binderin pitemmän tähtäimen kruununa kiiltää muiden kuljettajien tavoin MotoGP-, eli kuninkuusluokka.

– En tosin seuraa sitä sen suuremmin, sillä minulla riittää analysoitavaa omassa suorituksessani. Olen kuitenkin aina ollut Valentino Rossin fani ja on mukavaa nähdä hänet kärjessä, Binder puntaroi pääluokan voimasuhteita.

Kausi jatkuu 7.-9. elokuuta Indianapolisin radalla USA:ssa.
 

Uusin numero