Tallipäällikkö Aki Ajo ohjaa lahjakkaita turkkilaiskaksosia RR:n huipulle

Öncün veljekset aloittivat kilpakautensa Portugalin Estorilissä vaikeissa olosuhteissa Red Bull KTM Ajo –tiimin riveissä. Tällä kertaa kova yritys ei johtanut kärkeen, sillä veljekset kaatuivat vuorotellen Moto3-luokan kisan kärkipaikoilta.

Deniz rysäytti nurin johtoasemasta jo ensimmäisellä kierroksella. Sitten vuorostaan velipoika Can siirtyi johtoon, mutta radan märkä kohta vei renkaan pidon ja hän kaatui.

Sinnikkäästi kaksoset jatkoivat kisaansa. Ruutulipulle voittajana saapui Hondalla Manuel Pagliani. Can pääsi maaliin sijalla 15 saaden yhden MM-pisteen ja veli Deniz ajoi kisan loppuun sijalle 24.

Veljekset pitivät kauden avauskisaansa hyvänä opetuksena jatkoa varten.

– Kaatuminen oli harmillista, ja se oli oma virheeni. Kovan tuulen takia ajauduin sivuun ajolinjalta kosteaan kohtaan ja pyörän pito loppui. Onneksi sain yhden pisteen, totesi Can.

– Vuoden ensimmäinen kisa ja ensimmäinen oppitunti on ohi. Tämä Estorilin kisa oli hyödyllinen kokemuksena kannalta, vakuutti Deniz.

Tallipäällikkö Ako Ajo tiivistää Ajo Motorsportin juniorien MM-luokan Moto3-projektia.

-Tässä uudessa junioreiden Moto3 MM-luokassa jatkamme lahjakkaiden nuorten kuljettajien kouluttamista. Perustana meillä ovat kokemuksemme Red Bullin, KTM:n ja Ajo Academyn pohjalta. Meillä on menestyksekäs historia tiimissämme nuorten lahjakkuuksien nostamisessa huipulle. Päätavoitteemme on Can että Deniz Öncün kehittäminen kuljettajina. Se vaatii kovaa työtä, jonka jälkeen tulokset tulevat, Aki Ajo muistuttaa.

Ajo Motorsportin Moto3-junioritiimissä tiimissä ovat taustatukena muun muassa Niklas Ajo ja Jorma Saarinen.

 

Uusin numero