Tallipäällikkö Ajolta kehut sisukkaalle Salomille

Pisteissä toisena oleva ja kauden jokaisessa kisassa paikkansa kärkitriosta lunastanut espanjalaiskuljettaja Salom leikkasi paikoittain kostean Bugatti-radan maalilinjan kolmantena.

Vauhtiaan koko ajan kiristänyt Salom jäi toiseen peräkkäiseen voittoon ajaneesta maanmiehestään ja sarjaa johtavasta Maverick Vinalesista 1,387 sekuntia.

Palkintokorokkeen tutun espanjalaiskolmikon täydensi Alex Rins, joka kesti Salomin hyökkäyksen ja pystyi pitämään tämän 0,123 sekunnin turvin takanaan.

Salomin suorituksen arvoa nostaa edelleen se, että hän loukkasi selkäänsä lauantain harjoituksissa.

– Tämä oli minulle raskas viikonvaihde. Pystyin kuitenkin ajamaan kivusta huolimatta kolmanneksi ja saavuttamaan todella tärkeitä pisteitä. Tiesin, että väsyn loppua kohden, joten päätin välttää kaikki mahdolliset riskit, painotti Salom.

Salom keräsi ansaitut kehut tallipäällikkö Ajolta.

– Meidän on oltava ensinnäkin tyytyväisiä siihen, että Luis pystyi ajamaan kisan maaliin ja hankkimaan näin hyvät pisteet. Viikonloppu on ollut varsin vaikea ja kisapäivä oli olosuhteiltaan erityisesti sitä. Tietenkin haluamme aina voittaa ja jos meillä ei ole mahdollisuuksia siihen, niin syyt tähän on analysoitava. Mutta korostan, että Luis teki tänään erittäin hyvää työtä.

Salomin tiimikavereista australialainen Arthur Sissis sijoittui Ranskassa 13:nneksi. Kovan nousun tehneen malesialaisen Zulfahmi Khairuddinin kohtaloksi koitui kaatuminen seitsemänneltä sijalta neljä kierrosta ennen maalia.

– Kilpailu ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan. Rata oli alussa puolittain märkä ja kuiva. Minulla oli pyörässäni löysemmät säädöt, mutta jo muutaman kierroksen jälkeen rata oli jo miltei kuiva, enkä pystynyt ajamaan enää haluamallani tavalla.

Khairuddin lähti maltilla kilpailuun.

– Otin alun rauhallisesti tarkkaillen olosuhteita. Kun näin kärkiryhmän painavan kovaa, niin nostin itsekin vauhtia ja pystyin moniin ohituksiin nousten jo seitsemänneksi. En oikein tiedä, mitä siinä viimeisessä shikaanissa sitten oikein tapahtui neljä kierrosta ennen maalia, mutta menetin pidon ja kaaduin. Olen tietenkin pettynyt, mutta ei muuta kuin pää pystyyn ja jatkamaan töitä.

Khairuddin on neljän osakilpailun jälkeen pisteissä kuudentena ja Sissis sijalla 11.

MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Mugellon radalla Italiassa.
 

Uusin numero