Tallipäällikkö Ajo on tyytyväinen alkukauteen

Euroopan mantereelle palanneen Ajo Interwetten-tiimin alkukausi on sujunut vauhdikkaasti ja mikä parasta, sateisten Qatarin ja Japanin tapahtumien jälkeen aurinko paistaa lähes täydeltä terältä, kun kauden kolmas osakilpailuviikonvaihde odottaa vuoroaan tutulla Jerezin radalla Espanjassa.
– Alkukausi on sujunut osaltamme oikeinkin hyvin, mutta tiedän, että meillä on edellytykset yhä parempaan. Kova työnteko jatkuu, lupaa tallipäällikkö Ajo.
Suomalaistiimin molemmat Derbi-kuljettajat, saksalainen Sandro Cortese ja sveitsiläinen Dominique Aegerter lähtevät hyvistä asetelmista Jerezin kisaan. Uransa ensimmäisen palkintokorokesijoituksen Qatarissa ajanut Cortese on MM-pisteissä neljäntenä ja koko ajan vauhtiaan nostanut Aegerter yhdeksäntenä.
Cortesella on kaksi hiusmurtumaa oikeassa kädessä, mutta se ei ole suuremmin hänen kulkuunsa vaikuttanut.
– Käsi on edelleen kipeä, mutta ajaessa siitä ei ole enää paljoakaan haittaa, vahvistaa Ajo.
Viikko sitten Japanin GP:n harjoituksissa ajoittain Corteseakin kiireisempää vauhtia pitäneen Aegerterin testikausi kulki vielä hapuillen haettaessa tuntumaa hänelle uuteen RSA-tehdaspyörään.
– Aegerter on mennyt selkeästi eteenpäin ja parantanut sen myötä suoritustasoaan, korostaa Ajo.
Piikkiluokan kuljettajat ajoivat talliyhdistys IRTA:n viralliset testit reilu kuukausi sitten silloin vielä viileässä Jerezissä. Perussäädöt andalusialaisradalle ovat siis jo olemassa.
– Tuttu Jerez merkitsee meille tavallaan kotikisaa, mutta sitähän se on myös muillekin. Pidän Jereziä eräänlaisena spesiaaliratana, jossa keli vaikuttaa hyvinkin paljon säätöihin. Nyt olosuhteet ovat erilaiset kuin testikaudella ja pito heikkenee sitä mukaa, mitä enemmän radan pinta lämpenee, muistuttaa Ajo.
Viimeisimmät sääennusteet ovat lupailleet espanjalaisyleisön kansoittamaan Jereziin reilustikin päälle 20 asteen lämpötiloja varsinkin aika-ajopäivänä lauantaina ja kisapäivänä sunnuntaina. Jerezin vauhdikkaaseen ja värikkääseen kansanjuhlaan odotetaan viikonvaihteen aikana jälleen hulppeasti yli 200 000 katsojaa.

125-kuutioisten luokan MM-pistetilanne 2/16 osakilpailun jälkeen:
1) Andrea Iannone, Italia 37.5, 2) Julian Simon, Espanja 30, 3) Pol Espargaro, Espanja 22.5, 4) Sandro Cortese, Saksa 18, 5) Stefan Bradl, Saksa 17, 6) Jonas Folger, Saksa 13, 7) Bradley Smith, Iso-Britannia 11.5, 8) Marc Marquez, Espanja 11, 9) Dominique Aegerter, Sveitsi 9.5, 10) Joan Olive, Espanja 9.

Espanjan GP:n aikataulu Jerezissä, 125-kuutioisten luokka:
Perjantai 1.5.:
Klo 14.05-14.45: 1. vapaat harjoitukset
Lauantai 2.5.:
Klo 10.05-10.45: 2. vapaat harjoitukset
Klo 14.05-14.45: Aika-ajot
Sunnuntai 3.5.:
Klo 09.40-10.00: Warm up
Klo 12.00: MM-osakilpailu 3/16

Uusin numero