Tallia vaihtanut Scott Redding pettyi Apriliaan: ”Liian kiukkuinen moottori”

Redding on ajanut MotoGP:ssä neljä vuotta, 24-vuotiaan britin sijoitus MM-pisteissä oli tällä kaudella 14:s. Podiumille hän on ajanut urallaan kahdesti, 2015 Hondalla ja viime kaudella Ducatilla, tämän kauden paras sijoitus oli seitsemäs.

Valencian testien yhteisajoissa hän oli vasta 19:s, uusi tallikaveri Aleix Espargaro pyyhkäisi kierroksen peräti 1,3 sekuntia nopeammin.

”Aprilia on hyvin erilainen pyörä kuin Ducati. Odotin sen olevan helpompi ajettava, mutta ihan niin ei ainakaan vielä ole. Ajettavuudeltaan se ei ollut paljon hankalampi, mutta moottori ja runko olivat kovin erilaisia. Pyörä ei tee luonnostaan asioita, mitä sen pitäisi tehdä. Jarrutuksissa sitä pitää yliohjata rankasti”, Redding kertoi Motorsport.comilla.

”Yritin tehdä niin, mutta en päässyt lainkaan Aleixin tasolle. Hänen vauhtinsa kuitenkin osoittaa, että tästä pyörästä saa hyvä, mutta juuri nyt se on minulle erittäin haastava ajettava.”

“Vaikein asia minulle on tuo kiukkuinen moottori. Se vastaa kaasuun niin rajusti. Mutta sitä varten meillä on ammattilaisia tiimissä, että he saavat pyörän minulle helpommaksi ajaa. Ja oli siinä paljon hyvääkin: se pysähtyy hyvin ja kääntyy hyvin”, Redding kertoi.

Uusin numero