Tällainen on ”täydellinen” MotoGP-mestari

Öljy-yhtiö Motul on yrittänyt tilastojen perusteella määrittää, millainen on täydellinen MotoGP-kuljettaja. Huomioon on otettu ikä, pituus, paino ja painoindeksi.

Kun porukkaa tarkastelee, törmää usein ääripäihin. Tällä kaudella nuorin kuljettaja on 22-vuotta ja kuusi kuukautta vanha Alex Rins, vanhin 39 vuotta ja neljä kuukautta vanha Valentino Rossi.

Pituudella on kaksi eri puolta; lyhyemmät kuljettajat hyötyvät aerodynaamisesti, pidemmät pystyvät hallitsemaan paremmin pyörää raajoineen. Lyhin mies on Dani Pedrosa, 157 senttiä, pisin Scott Redding, 184cm. Pedrosa on myös kevyin kuljettaja, 51-kiloinen. Painavin on 78 kiloa painava Danilo Petrucci. Hän painaa siis yli 50 % enemmän kuin Pedrosa.

Petruccin painoindeksi on myös suurin, 25,36, Pedrosalla se on kaikkein pienin.

Tämän datan mukaan keskimääräinen kuljettaja MotoGP:ssä on 28,2-vuotias, hiukan yli 170-senttinen ja painaa noin 66 kiloa. Mutta millainen on ”täydellinen” maailmanmestari? Hän on sellainen, joka on voittanut ensimmäisen mestaruutensa 21,6-vuotiaana, on noin 170-senttinen ja 64,4-kiloinen. Ihan valtavasti tilastot eivät valehtele ainakaan Marc Marquezin suhteen; ensimmäinen mestaruus tuli hiukan alle 21-vuotiaana, hän on 169-senttinen ja painaa 65 kiloa.

Jos nämä lukemat osuvat kohdilleen, voit olla kova MotoGP-kuljettaja. Jos olet sen sijaan noin 165-senttinen ja painat 69 kiloa, olet todennäköisemmin mitoissa, jotka ovat Moto2- ja Moto3-mestarien lukemia.
 

Uusin numero