Tällä kädellä ei MotoGP-pyörää ajeta – Stoneria houkutellaan kisakuskiksi

Petrucci mursi oikean käden kämmenluitaan Australian Phillip Islandin radalla ajetuissa testeissä. Samat luut rusahtivat uudelleen Qatarin Losailissa ajetun MM-avauksen ensimmäisissä harjoituksissa viime perjantaina.

Petrucci painui eilen uuteen leikkaukseen ja hänen paluutaan radoille joudutaan odottamaan pitkään. Petrucci on itse vinkannut tältä osin kauden viidennestä GP:stä, joka ajetaan 8. toukokuuta Ranskan Le Mansissa.

Parhaillaan Qatarissa Ducatin GP16-pyörää testaava Stoner on – ainakin vielä -viitannut hanskalla keikkakuskin hommiin vajaan kahden viikon päähän ajoittuvan Argentiinan Termas de Rio Hondon ja sitä seuraavan Austinin Circuit of the Amaricasin osalta.

– Olen testikuljettaja ja panostan kaikkeni siihen. En ole tällä hetkellä kiinnostunut kisakuljettajan roolista, kuittaa maanantain testi-iltana Losailissa valinnut sadetta harmitellut Stoner.

Ducatilla ei ole kuitenkaan luovuttu ennen tätä iltaa toivosta ja siitä mahdollisuudesta, että Stoner kilpailisi kahdessa seuraavassa GP:ssä.

– Stoner ei ole ilmaissut halukkuuttaan ajaa Argentiinassa ja Austinissa. Mutta katsotaan nyt vielä tiistai-ilta, jos Casey sittenkin muuttaisi mieltään, tuumii Ducatin MotoGP-pomo Paolo Ciabatti.

Losailiin on luvassa täksikin illaksi sadetta, joten Stonerin testikierrokset saattavat jäädä GP16-pyörän maistiaisissa vähiin. Hän on testannut tätä ennen ainoastaan viime kauden GP15-pyörää.

Sen sijaan Stonerin testikollega Michele Pirrolla on koossa iso kasa kilometrejä uutukaisella, joka osoitti voittajapyörän potentiaalinsa välittömästi kauden avauksessa.

– Pirron on määrä ajaa testiä keskiviikkona ja torstaina Valenciassa. Testit peruuntuvat, jos Stoner pitää päätöksensä olla ajamatta seuraavissa kisoissa. Siinä tapauksessa Pirro korvaa ”Petruxin”, Ciabatti vahvistaa.