Takatalolla teknisiä ongelmia ensimäisessä treenikisassa Amerikassa

Tässä miehen viimeisimmät kuulumiset:

Moi,

Kova treeni on jatkunut kovana täällä Kaliforniassa ja nyt saatiin ensimmäinen kisakin sovitettua harjoittelun lomaan. Spring Sweep niminen treenikisa järjestettiin Lake Elsinoren motocross-radalle, joka tulee toimimaan myös kauden viimeisen AMA Nationals kisan tapahtumapaikkana. Kisa oli formaatiltaan hyvinkin rento ja ja luokkia oli useampi kymmenen.

Aikataulussa ei juuri taukoja ollut sillä seuraava luokka starttasi radalle lähes välittömästi kun edellinen kisa saapui maaliin. Varikolla soi musiikki ja porukka oli tullut pitämään hauskaa.

Tapahtuman järjestäjänä toimi itse motocross-legenda Jeremy McGrath kavereineen. Itselle ehkä päivän kovinta antia olikin nähdä McGrath 2004-vuosimallin 250 kuutioisella Hondalla ajamassa kaksitahti luokassa. Pyörällä oli ainakin varikkopuheiden mukaan johdettu AMA supercross erääkin eli kyseessä oli todellinen keräilyharvinaisuus. Lake Elsinoren päärata oli jaettu puoliksi kisaa varten ja tällä saatiin aikaan tiukkaa kisaa kierrosaikojen ollessa kuitenkin lähellä puoltatoista minuuttia.

Kisaerissä oli tärkeää ajaa täysiä heti startista, sillä erien pituus oli luokasta riippuen vain 6 – 8 kierrosta. Rata oli oli aamulla möyhitty ja kasteltu huippukuntoon. Päivän mittaa lämpötila kuitenkin nousi yli kolmenkymmenen celsius asteen, joten lämmintä piisasi ja porottava auringonpaiste pakotti järjestäjät kastelemaan rataa jatkuvasti.

Omalta osaltani kisa oli hieman kaksijakoinen, ajo kulki hyvin pienestä flunssasta huolimatta ja ajaminen oli todella kivaa! Startin jälkeen olin kolmantena ja oikeastaan neljän kärki oli kaikki viiden sekunnin sisällä. Muutaman ajetun kierroksen jälkeen kytkimeni alkoi kuitenkin temppuilla, ja maalin selviytyminen hiukan hankaloitui. Sain kuitenkin ajettua loppuerän melko hyvin ilman kytkintä.

Valitettavasti aivan viimeisen kierroksen lopussa Rockstar Suzukin amatööritähti Daniel Baker pääsi yllättämään ja runttasi ohi kolmanneksi. Itse sain kuitenkin ajettua pyörän maaliin enkä jäänyt voittajasta kuin vajaa viisi sekuntia, joten erästä jäi kokonaisuutena hyvä maku suuhun. Kytkimeni oli valitettavasti siinä kunnossa, että en päässyt starttaamaan toiseen erään.

Kilpailuja on hyvä saada alle paljon ennen Nationals sarjan alkua ja tulenkin ajamaan harjoitusten lomassa paikallisia kilpailuja joka viikonloppu ennen Nationals sarjan alkua. Kilpailut toimivat hyvänä harjoituksena ja lisäksi saadaan Rikun kanssa harjoiteltua tiettyjä yhteisiä rutiineja ennen tärkeitä kisoja.

-Eeli901

Eeliä voi seurata Twitterissä (https://twitter.com/eelitakatalo901) ja nettisivuilla (www.eelitakatalo.com). Eeli Takataloa kaudella 2013 ovat tukemassa A.Hellman Oy, Takatalo Oy, AllRight, KTM Nordic, Thelostreality.com ja Blackseven Oy.
 

Uusin numero