Takatalo taisteli AMA-kauden päätökseen Kaliforniassa

Takatalo ajoi itsensä jälleen suoraan aika-ajoista päivän varsinaisiin kisaeriin.

– Sen verran otti käsi kipeää viime viikonlopun kisoissa etten voinut treenata tällä viikolla oikeastaan ollenkaan. Onnistuin kuitenkin aika-ajoissa ajamaan ihan kohtuullisen kierrosajan ja lunastin paikkani suoraan kisaeriin. Radalla oli kuitenkin muutama todella iso hyppyri, joiden alastuloissa käsi otti aina hiukan lisää kipeää, kertoo Takatalo.

Ensimmäisessä erässä Takatalo joutui keskeyttämään jo kymmenen minuutin ajon jälkeen.

– Aivan erän alussa jätin yhden hyppyrin hieman vajaaksi ja se löi niin kovaa käsille etten yksinkertaisesti pystynyt jatkamaan. Kivun puolesta ajaminen olisi vielä onnistunut, mutta kipeä käsi meni niin voimattomaksi että se irtoili tangosta jarrutuksissa ja hyppyjen alastuloissa, harmitteli Takatalo.

Erätauolla Takatalo sai sarjan mukana kiertävältä lääkintärekalta hyvän puudutuksen käteen ja päätti lähteä toiseen erään.

Erän alussa Takatalo sai hyvän vauhdin päälle, mutta nousu kohti pistesijoja katkesi valitettavasti kuudennella kierroksella rajuun kaatumiseen. Takatalo sai kuitenkin ajettua erän maaliin asti ollen maalissa sijalla 27.

– Ajoin erän ilman riskejä ja yritin ajaa hyppyrit varman päälle että käsi kestäisi maaliin saakka. Jossain erän puolivälin tienoilla osuin radan isoimman hyppyrin alastulossa olevaan reikään. Käsi vaan ei kestänyt iskua ja irtosi tangosta ja menin aika rajusti nurin. Onneksi selvisin kaatumisesta pienin vaurioin ja sain ajettua erän maaliin.

Kilpailun voitti jo viime viikoloppuna mestaruutensa varmistanut Ryan Villopoto. Kilpailu oli Takatalon viimeinen Yhdysvalloissa tällä kaudella ja hän suuntaakin jo kuluvalla viikolla takaisin Suomeen.
 

Uusin numero