Takatalo loukkaantui Yhdysvalloissa

– Vauhdikkaassa kolmoishyppyrissä ilmeisesti vaihtovirheen seurauksena vaihde putosi pois päältä ja hyppy jäi vajaaksi. Iskeydyin maahan pää edellä, josta seuraavaksi iskin olkapään. Tunsin heti, että jotain oli rikki, kertoo puhelimitse tavoitettu Takatalo.

Loppupäivän Takatalo vietti sairaalan ensiavussa, jossa olkapää ja muita ruumiinosia röntgenkuvattiin. Ensiavussa ei kuitenkaan osattu kertoa, millaisista vammoista on kyse vaan hänet määrättiin jatkotutkimuksiin.

Keskiviikkona Takatalo pääsi urheiluvammoihin erikoistuneen ortopedin vastaanotolle, joka vahvisti epäilyksen että solisluun ja lapaluun välissä oleva nivelside on revähtänyt ja solisluun pää siirtynyt, mutta päätöstä leikkauksen tarpeesta ei ole tehty.

Kausi avataan jo viikon päästä Hangtownissa ja näillä näkymin ainakin kauden avaus jää väliin.

– Pettymys on tietysti valtava, mutta nyt on tärkeintä saada olkapää kuntoon mahdollisimman pian. Olen kuitenkin pystynyt harjoittelemaan salilla ja kuntopyörällä käsi kantositeessä ja yritän pitää fyysisen kunnon kohdallaan siihen asti, että pääsen taas pyörän päälle, toteaa Takatalo.

Takatalo on jo viimeiset vuodet keskittynyt kilpailemiseen Suomen rajojen ulkopuolella ajaen mm. Euroopan mestaruussarjaa MX2 luokassa.

Takatalolla on sopimus kaudelle 2013 Texasilaisen MUNN Racing KTM:n kanssa ja hän on ensimmäinen suomalainen kuljettaja kyseisessä sarjassa kautta aikojen.
 

Uusin numero