Taifuuni Francisco uhkaa vesittää Japanin GP:tä Motegin radalla

Taifuuni Wipha iski kovalla voimalla ja tuhoisin seurauksin noin viikko sitten Japaniin ja nyt jo uusi myräkkä on ovella. Runsaita sateita mukanaan tuova Francisco saavuttaisi Tokion viimeisimpein arvioiden mukaan perjantaina tai lauantaina.

Franciscon voimavarat osoittavat tiettävästi hiipumisen merkkejä, mutta tuulen odotetaan silti saavuttavan ainakin Japanin rannikon tuntumassa 150 kilometrin tuntinopeuden ja puuskissa jopa 225 km/h.

Japanin GP oli vaarassa
jäädä ajamatta vuonna 2011

Hondan omistama Twin Ring Motegi-rata koki kovia vuonna 2011 Japania rajusti ravistelleen luonnonkatastrofin seurauksena.

Japanin GP jouduttiin siirtämään tuolloin huhtikuulta lokakuuhun, jotta rata ehdittiin kunnostaa ja mikä tärkeintä, saada varmuus siitä, että vain 120 kilometrin etäisyydelltä Motegissa sijaitseva ja silloin vaurioitunut Fukushiman ydinvoimala ei aiheuta vaaraa.

MotoGP-tähdistä eturintamassa Jorge Lorenzo ja Casey Stoner vaativat silloin, että Japanin GP jätettäisiin ajamatta. Kaksikon masinoima boikotti ei kuitenkaan toteutunut ja kisa ajettiin 2. lokakuuta. Sen ylivoimaiseen voittoon MotoGP-luokassa kiirehti Dani Pedrosa. Stoner ajoi toiseksi ja Lorenzo kolmanneksi.

Pedrosa tuuletti myös viime vuonna Japanin osakailpailun voittoa, jolloin Moto2-luokassa ykköseksi ajoi Marc Marquez. Moto3-luokan kilpailun voitti puolestaan Aki Ajon johtaman tiimin Danny Kent, jonka odotetaan palaavan ensi vuonna takaisin yhden Moto2-luokassa ajetun kauden jälkeen.

Mika Kallio sijoittui viime vuonna Moto2-luokan kisassa Japanissa 17:nneksi ja Niklas Ajo Moto3:ssa 13:nneksi.

Uusin numero