Sykes virittäytyy Superbiken MM-kultajuhliin Jerezissä

Kawasakia kuskaava Sykes tarvitsee enää 14 pistettä mestaruuden sinetiksi. Viime vuonna mestaruuden vain puolella pisteellä radoilta vetäytyneelle Max Biaggille hävinnyt Sykes lähtee päätöskisaan 37 pinnan etu puolellaan.

Sykesin mestaruuden ainoat teoreettiset uhkaajat ovat Aprilian tehdaskuljettajat, irlantilainen Eugene Laverty ja ranskalainen Sylvain Guintoli. Sykes johtaa Lavertya 37:lla ja Guintolia 38 pisteellä. Jaossa on kahden kilpailuerän myötä enää 50 pistettä.

Sykes pohjusti otolliset asetelmat Jereziin voittamalla viimeksi kauden 13. osakilpailun molemmat erät Magny-Coursin radalla Ranskassa.

– Minulle kerrotaan, että tarvitsen Jerezistä ja niin ja niin paljon pisteitä, mutta keskityn vain omaan tekemiseen, ajan kaksi kisaerää ja katson sitten, mikä on tilanne, sanoo Sykes turhia hötkyilemättä.

Jerez on kuljettajien hyvin tuntema rata.

– Testasimme siellä talvikaudella ja meillä on radasta hyvää informaatiota. Vastus on tietenkin kova, mutta olemme tehneet koko ajan parannuksia pyöräämme ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Jerez on hyvä paikka toteuttaa nuo parannukset käytännössä ja saada pyörä hyviin säätöihin. Lähden Jereziin luottavaisin ja rauhallisin mielin, Sykes vakuuttaa.

– Haluan vain nauttia ajamisesta, kuten kaikkina muinakin viikonvaihteina. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin sunnuntaina iltapäivällä, jolloin voimme alkaa todellakin nauttia siitä viikonvaihteesta, Sykes viittaa mestaruusjuhlien suuntaan.
 

Uusin numero