Sykes ajoi maailmanmestariksi

Uransa päättäneen italialaisikoni Max Biaggin takana niukasti hopealle viime vuonna jäänyt Sykes saapui Jereziin vakuuttavassa 37 pisteen johdossa. Kakkosruudusta liikkeelle lähteneelle Sykesille riitti, että hän ajoi ensimmäisessä erässä podiumille.

Sen Sykes teki kolmannen sijan myötä. Voiton vei Aprilian tehdastiimin irlantilaiskuljettaja, paalupaikalta matkaan ampaissut Eugene Laverty ennen BMW:tä kuskaavaa italialaista Marco Melandria.

– Sanat eivät riitä kuvaamaan tätä tunnetta! Olen maailmanmestari!, ilakoi Sykes onnesta mykkyrällä.

– Fiilis oli aivan uskomaton ylittäessäni maalilinjan. Kehoni oli sokissa ja tärisin kauttaaltaan, Sykes kuvaili tuoreeltaan tuntojaan.

Sykes totesi, että hän voisi luennoida mestaruuden taustoista vaikka loppupäivän, mutta kiteytettynä MM-kullan resepti tulee tässä:

– Paljon omistautumista työlle, paljon uhrauksia, fantastinen tiimi ja mahtava valmistaja. Tämä on kaunis tarina.

Jerezin jälkimmäinen erä oli siis Sykesin mestaruuden osalta enää pelkkää kosmetiikkaa, mutta kultamitalisti hoiti työnsä tyylillä lopuun asti ajamalla toiseksi. Ykköseksi kiirehti toistamiseen Laverty, joka piti uuden mestarin 2,711 sekunnin turvin takanaan.

Laverty päätyi MM-hopealle 23 pistettä Sykesin takana. Pronssia pokkasi Lavertyn ranskalainen tiimikaveri Sylvain Guintoli. Hän jäi mestarista 45 pistettä.

Coventryssa asuvasta Sykesista, 28, tuli neljäs Superbiken maailmanmestaruuden saavuttanut brittikuljettaja. Sykesia ennen mestaruuteen ovat yltäneet Carl Fogarty, Neil Hodgson ja James Toseland.

Superbike-luokan MM-sarjan loppupisteet:
  1. Tom Sykes Iso-Britannia, Kawasaki 447
  2. Eugene Laverty Irlanti, Aprilia 424
  3. Sylvain Guintoli Ranska, Aprilia 402
  4. Marco Melandri Italia, BMW 359
  5. Chaz Davies Iso-Britannia, BMW 290
  6. Davide Giugliano Italia, Aprilia 211
  7. Michel Fabrizio Italia, Honda 188
  8. Loris Baz Ranska, Kawasaki 180
  9. Jonathan Rea Iso-Britannia, Honda 176
10. Jules Cluzel Ranska, Suzuki 175
 

Uusin numero