Suzukit lähellä kärkivauhtia Kemorassa.

Superstock 600-luokassa Suzuki GSX-R 600-pyörällä ajava Juha Kallio kamppaili tosissaan podium-paikasta, mutta muutama ajovirhe tiputti miehen neloseksi. Suzuki GSX-R 1000-pyörällä Nordic Superbike-luokan kamppailuun osallistuva Mika Koivuniemikin pääsi vaikeuksien kautta jo lähelle kärkiviisikkoa kiilaten nousujohteisen ajon päätteeksi kuudenneksi.
Juha Kallio starttasi Superstock-luokan kilpailuun toisesta rivistä ja iskeytyi heti alusta kärkiviisikkoon ja kipusi pian hätyyttelemään kakkospaikkaa. Muutama ajovirhe kilpailun viimeisillä kierroksilla kuitenkin pilasi senssit podiumille ja hopea liukui hyppysistä 0,4 sekunnin erolla. Pronssikin pakeni 0,06 sekunnin päähän. Kilpailun toiseksi nopeimman ratakierroksen (1:09,451) kellottanut Kallio oli tyytyväinen ajoonsa, mutta haikaili toimiinsa lisää aggressiivisuutta,
–Hyvä fiilis jäi viikonlopun kisoista. Se jäi harmittamaan, että ohittaminen oli jälleen hankalaa, pitäisi löytää hiven lisää aggressiivisuutta. Nytkin kisa kului alta pois ennen kuin uskalsin tehdä ohitusyrityksiä. Tämäkin kisa vankisti uskoa, että se mitali otetaan, summasi Kallio kilpailunsa.
Superstock 600-luokan kilpailun voitti Erno Kostamo. Marko Aarnio oli toinen ja Niko Mäkinen kolmas. Aarnio johtaa sarjaa ja Kallio on nelosena.
Mika Koivuniemen viikonloppuun sisältyi koko lajin kirjo. Uuden alustan säätömurheiden kautta kunnon vauhdin löytäneen tuusulalaisen viikonloppu huipentui lainamoottorilla ajettuun Superbike-luokan kilpailun kuudenteen sijaan.
–Perjantaiksi jouduttiin vaihtamaan pyörään uusi alusta, jonka säädöt piti hakea tyhjästä. Viimeiseen settiin se saatiinkin kunnon kuosiin. Lauantain ensimmäisessä aika-ajossa pääsin jo 0,3 sekunnin päähän viimevuotisista ajoista, mutta kun toisessa piti iskeä hajosi moottori. Kilpakumppanilta lainattu moottori asentui runkoon lauantai-illan mittaan, mutta outo kytkin pilasi kisan startin sunnuntaina. Vauhtini oli hyvä kisan ensimmäiset kierrokset, mutta sitten takarengas pyörähti vanteella ja sen jälkeen peli täristi aikalailla. Onneksi rengasvalintani osui nappiin ja sain napsittua ukkoja, etten ihan viimeiseksi jäänyt, kertoi Koivuniemi.
Nordic Superbike startin vikkelin oli sarjajohtoaan vankistanut Erkka Korpiaho ennen Sami Pennaa ja Eeki Kuparista. Mika Koivuniemi majailee sarjassa sijalla seitsemän hyvissä kyttäysasemissa mitaleja ajatellen.
Tiimipäälikkö Joni Hannula koki viikonlopun vieneen asioita jälleen eteenpäin.
–Kokonaisuutena viikonloppu oli kohtalainen. Molemmat pyörät saatiin jälleen lähemmäksi optimaalista ja ajajien vauhti radalla lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Pikkuluokassa mestaruus on vielä otettavissa, eikä isommassakaan mitalisijan odottelu ole haihattelua. Jos ja kun kaikki natsaa lopuissa kisoissa, niin paljon on vielä mahdollista. Tästä on hyvä jatkaa kohti Alastaron kisoja, tuumasi Hannula.
Team SPIT HRP Suzuki on kilpakumppaniensa tapaan tulessa seuraavan kerran heinäkuun 22-24 pnä Alastaron moottoriradalla kuusiosaisen SM-sarjan neljännessä osakilpailussa.