Suzukin MotoGP-tallin molemmat kuljettajat vaihtuvat

Nykykuljettajista Maverick Vinales siirtyy Yamahalle, mutta Aleix Espargaron seuraavasta työnantajasta ei ole vielä varmuutta.

Suzuki solmi jo aiemmin sopimuksen Andrea Iannonen kanssa ja tänään tuli odotettu vahvistus toisesta uudesta kuljettajasta, eli Moto2-luokassa meneillään olevalla kaudella kilpailevasta Alex Rinsista.

Rinsin Suzuki-sopimus merkitsee samalla käytännön sinettiä sille, että Ajo Motorsportin Moto2-mestari Johann Zarco siirtyy ensi kaudella kuninkuusluokkaan Yamahan Tech 3-satelliittitiimin riveissä.

Zarcon sopimusta ei ole vielä julkistettu, mutta se on enää vain ajan kysymys. Zarcolla oli olemassa eräänlainen esisopimus Suzukin kanssa. Hän testasi Suzukin MotoGP-pyörää viime viikolla Japanissa, mutta sen pidemmällä ei sopimusasioissa näin ollen sittenkään edetty.

Motokakkosten maailmanmestaruudesta kamppailevan Rinsin, 20, edellytys siirtymiselle MotoGP-luokkaan oli se, että hän saa paikan tehdastallissa. Nyt tuo kuvio siis toteutuu.

– Alex Rins on nuori kuljettaja, joka on ehtinyt osoittaa huippulahjakkuutensa. Hän on tyypiltään juuri sellainen taistelija ja kuljettaja, jota haluamme tukea tulevaisuudessa, toteaa Suzukin tiimipäällikkö Davide Brivio.

– Kaksikko Iannone-Rins merkitsee meille täydellistä kombinaatiota tulevissa haasteissamme. Päätös ei ollut helppo ja olemme pahoillamme Aleixin (Espargaro) puolesta. Haluamme kiittää häntä kovasta työstä sekä intohimoisesta suhtautumisesta projektiimme ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaan tämän kauden jälkeen, jatkaa Brivio.

Espargaron yhtenä vaihtoehtona oli siirtyminen Superbike-luokan MM-sarjaan ja sitä hallitsevaan Kawasakin tehdastalliin Jonathan Rean rinnalle. Se ei tule toteutumaan, sillä Kawasaki puolestaan vahvisti tänään Tom Sykesin jatkosopimuksen kahdelle seuraavalle kaudelle.

Espargaro ajanee näin ollen myös ensi vuonna MotoGP-luokassa uutena työnantajana hänelle jo entuudestaan tuttu Aprilia.
 

Uusin numero