Suzuki V-Strom 1000 koeajettu

Oscar Algott edusti Bikeä muutama päivä sitten Espanjan Almeriassa järjestetyssä Suzuki V-Strom 1000:n koeajotilaisuudessa.

Millainen lanseeraustilaisuus oli?
– Mielenkiintoinen! Ei ole epäilystäkään, että Suzukilla on herätty, ja nyt valmistaja satsaa tuleviin malleihin tavalla, jota emme ole nähneet moneen vuoteen. Käytännössä kaikki, jotka ovat osallistuneet uuden V-Stromin kehitystyöhön, olivat paikalla ja vastasivat mieluusti toimittajien kyselyihin sekä kuulemaan mielipiteitä mallista. Tavallista on, että pari avainhenkilöä on paikalla koeajotilaisuudessa on tavanomaista, mutta nyt oli todella panostettu isolla kädellä.

 

Mitkä ovat ensivaikutelmat uudesta V-Stromista?
– Selkeän positiiviset! Pelkäsin, että uusi malli oli kevyesti päivitetty edellisen mallin DL 1000, mutta onneksi olin väärässä. Kyseessä on täysin uusi pyörä.

Millainen se on ajaa?
– Pyörä on todella hyvä kompromissi mukavuuden ja hauskan ajettavuuden suhteen. Jousitus on pehmeä ja mukaileva, mutta toimii myös hyvin kovemmissa nopeuksissa.
Käsi sydämellä on myönnettävä, että V-Strom on huomattavasti hauskempi ajaa kuin olisin uskonut. 100-hevosvoimaisen V-twinin puhti riittää mainiosti ja sen luonne on mukava. Traction Control ja ABS toimivat myös kiitettävästi.

Miten tiivistät V-Stromin yhteen lauseeseen?
– Hieno ensiaskel aktiivisemman uuden Suzukin suuntaan.

 

Uuden V-Stromin koeajo on luettavissa Bikestä 2.14, joka ilmestyy 22.1.2014.

Uusin numero