Suzuki julkisti kauden 2016 MotoGP-pyöränsä EICMA-näyttelyssä – suitsutusta myös Evertsille

Suzukin moottoriurheilutoiminnasta vastaava Eiji Mochizuki oli syystäkin tyytyväinen siihen, miten merkin paluu MotoGP-luokkaan päättyneellä kaudella sujui.

– Jatkamme ensi kaudella taistelua menestyksestä Aleix Espargaron ja Maverick Vinalesin kanssa Davide Brivion johtamssa tiimissä. Maverick saavutti tällä kaudella tulokkaiden tittelin ja Aleixin innostava ajotyyli on kerännyt suosionosoituksia, Mochizuki muotoili.

Suzuki kulkee kovaa kyytiä kohti 100-vuotisjuhlavuottaan, jonka aika koittaa 2020. Moottoriurheilulla on Mochizukin mukaan iso rooli myös seuraavassa ”100-vuotissuunnitelmassa”.

Suzukin tehdastiimi SERT saavutti päättyneellä kaudella Endurancen maailmanmestaruuden. Suzuki-pomolla on hyvä syy lupailla lisää.

– SERT on voittanut jo 11 maailmanmestaruutta GSX-R1000 -pyörillä ja kaiken kaikkiaan 14 Endurancen MM-titteliä Suzukille. He ovat todellisia mestareita ja mestaruudet ovat tietenkin tavoitteena tulevaisuudessakin Dominique Meliandin johtamalla tiimillä.

Mochizuki odottaa Suzukilta paljon myös motocrossin MM-sarjassa. Pitkäaikainen yhteistyö jatkuu Sylvain Geboersin GRP Suzukin kanssa ja tiimipäälliköksi tulee lajinsa legenda, loistokkaalla urallaan kymmenen maailmanmestaruutta saavuttanut Stefan Everts.

– Virallinen tehdastiiminne GRP Suzuki on voittanut monia mestaruuksia ja jatkamme samaan malliin kaudella 2016. Merkittävä muutos on tietenkin Stefan Evertsin tulo tiimipäälliköksi. Toivotamme hänet tervetulleeksi ja olemme erittäin hyvillämme siitä, että Stefan ottaa nykyisen uransa seuraavan askeleen Suzukin kanssa, sanoo Mochizuki.

Uusin numero