Suuri yleisömäärä kiritti suomalaiskaksikon voittoon

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjan kärkipari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen viihdytti monikymmentuhantista Imatranajon yleisöä voittamalla sivuvaunujen kilpailun sekä lauantaina että sunnuntaina. Voitto ei ollut kuitenkaan itsestäänselvyys, sillä vastus oli myös maailman huipulta. Katuratoihin tottunut, ja jopa Man saaren ajoissa voittanut, britti Tim Reeves kyydissään tällä kertaa Mark Wilkens taipui lopulta suomalaisparille selvästi.

Imatran katuradan pinta ei ollut paras mahdollinen, joten maksimivauhti jäi Päivärinnan pyöräkunnalta näyttämättä. Iso yleisömäärä kuitenkin sytytti.

”Limiitille ei menty, kun kuluneella asfaltilla oli uria. Sen verran kuitenkin mentiin, että yleisö sai viihdykettä”, totesi Pekka Päivärinta sunnuntaina.

”Nuo asfalttiin kuluneet urat on näille leveärenkaisille pahoja. Sen vuoksi Reeveskin otti mukaan tuon pienikokoisemman F2-luokan kilpurin. Se soveltuu näille katuradoille paremmin”, kuvaili suomalaispilotti.

Sivuvaunujen kärkikolmikko oli molempina päivinä sama. Päivärinta/Kainulainen voitti Reeves/Wilkens kaksikon lauantaina kuuden kierroksen kilpailussa reilulla kolmella sekunnilla. Kolmanneksi ajanut Jari Oinonen/Roope Pitkonen pari jäi jo reilun minuutin. Sunnuntaisessa 10-kierroksen kisassa Päivärinnan voittomarginaali oli reilut 16 sekuntia.

Pitkään ei suomalaispari voi Imatran voittoa juhlia, sillä MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna kahdella kilpailulla Saksan Oscherslebenissä. Päivärinta/Kainulaisella on Saksassa ensimmäinen mahdollisuus sinetöidä kauden mestaruus.

Uusin numero