Suuri suomalaispettymys sixillä – Roni Kytönen joutui keskeyttämään kilpailun, jonka myötä mitalihaaveet hautautuivat Chilen pölyyn

Enduron joukkue-MM-kilpailu International Six Days Enduro oli keskiviikkona suomalaisittain mollivoittoinen Roni Kytösen jouduttua keskeyttämään. Kytösen pyörä hajosi kesken siirtymän, mikä päätti MM-kilpailutaipaleen miehen osalta. Junior Trophy -luokassa ei ole mahdollisuutta jatkaa keskeytyksen jälkeen, joten Kytönen ei pysty enää jatkamaan kilpailua. Heti kilpailun jälkeen ei ollut vielä tarkempaa tietoa, mikä tekninen vika Kytösen keskeytyksen aiheutti.

Suomen juniorijoukkueen kaksi muuta kuljettajaa Antti Hänninen ja Eemil Helander olivat harmissaan Kytösen kohtalosta. Etenkin Hännisellä kilpailu on ollut nousujohteinen, ja keskiviikon ajot sujuivat mieheltä paremmin kuin aiemmin.

– Henkilökohtaisesti meni parhaiten koko viikkoon verrattuna tämä päivä, mutta Roni (Kytönen) joutui keskeyttämään, mikä on joukkueelle huono homma. Kisa on siis sinänsä taputeltu, ajetaan nyt Empun (Eemil Helander) kanssa vielä loppuun, tuumasi pettynyt Hänninen.

– Luulen, että tämän päivän hyvä tulos johtui siitä, että alkaa pikku hiljaa tottua pyörään. Ajan normaalisti kaksipuolikkaalla, eikä tällä kolmepuolikkaalla päässyt ajamaan kuin pari kertaa ennen kisaa. Rupeaa pikku hiljaa tottumaan ja oppimaan miten pyörällä kuuluu kaasutella, pohti Hänninen hyvän kyytinsä salaisuutta.

Eemil Helanderille etenkin ensimmäinen kierros tuotti suuria vaikeuksia pölyn ja pyörän tekniikan kanssa.

– Ensimmäisen pätkän jälkeen sanoin, että täytyy olla joku itsemurhapommittaja, että uskaltaa tuolla ajaa! Pöly ei sitten muilla pätkillä niin haitannut. Itsellä tuntui todella vaikealta, varsinkin ensimmäinen kierros ihan kauhealta. Tuli outo jarrulevy kiinni pyörään niin seisoin aluksi jarrulla koko ajan ja sulatin jarrupalat kahdessä pätkässä. Oli jotenkin takaraivossa, ettei levy toimi, mutta kyllä se alkoi loppua kohden sitten paranemaan ja toimi normaalisti, huokaili Helander.

Ensimmäistä kierrosta ei enää ajettu uudelleen päivän aikana. Junior Trophyn kärkikolmikko pysyi samana myös keskiviikon kilpailun jälkeen. Italia jatkoi kärjessä, Yhdysvallat toisena ja Ranska kolmantena.

Suomen kerhojoukkue DYNASET Hydraulics Finland paransi sijoituksiaan tiistaihin nähden. Reijo Karppisen ja Jukka Pylvään joukkue oli vielä tiistaina sijalla 95, mutta keskiviikon jälkeen reilu kymmenen sijoitusta parantaneena sijalla 82.

Kilpailun tulospalvelu

 

Uusin numero