Supertähti Jorge Lorenzo: ”Haluan päättää urani Ducatilla”

MotoGP:n testit alkavat Malesian Sepangissa 30. tammikuuta, jolloin Lorenzo pääsee ensi kertaa uuden pyöränsä sarviin.

”Tein sopimuksen Ducatille sillä mielellä, että ajan täällä urani loppuun asti”, Lorenzo sanoo La Gazzetta dello Sportille.

”Mutta elämässä ei toki koskaan tiedä, mitä tapahtuu – varsinkaan moottoriurheilussa. Päämääräni on silti lopettaa joskus ”Ducatistana”, ja mahdollisesti legendana.”

20172601205259.png?itok=MI8FouGU

Vaikka Lorenzo ei sitä ääneen myönnä, kaksi viime kautta samassa tiimissä Valentino Rossin kanssa eivät olleet helppoja.

”Olisin voinut myös jatkaa Yamahalla, se oli oikein hyvä vaihtoehto. Niin taloudellisesti kuin huippukaluston osalta. Valitsin kuitenkin Ducatin.”

”Ymmärrän hyvin Valentino Rossin merkityksen Yamahalle. Hän on tuonut heille niin valtavasti voittoja ja titteleitä. Lisäksi hänen markkina-arvonsa on aivan huikea. On ihan normaalia, että Yamahan kaltainen valmistaja keskittyy pääasiassa häneen”, Lorenzo sanoo.

”He antoivat minulle kuitenkin aina tismalleen samat tekniset avut ja välineet. Yamaha ja tallipäällikkö Lin Jarvis ymmärsivät hyvin minunkin arvoni.”

Lorenzon Yamaha-ura päättyi parhaalla mahdollisella tavalla; voittoon kauden päätöskilpailussa Valenciassa – ja rehtiin kädenpuristukseen Rossin kanssa.

20172601205316.png?itok=Nxckj13j

”Joku ehdotti sitä minulle ja se oli oikein hyvä juttu. On tosi vaikeaa olla läheisissä väleissä tallikaverin kanssa, jos olette samalla toistenne pahimmat kilpakumppanit.”

”Kun hän voitti minut, en voinut selitellä. Lopulta se kädenpuristus oli hieno asia, koska se osoitti, että hän on ihan samanlainen kuin minäkin ja hänellä on samanlaiset tunteet”, Lorenzo sanoo.

Uusin numero