Supersportin viisinkertaisella maailmanmestarilla vaikea alku

SuperportinMM-avauksessa helmikuun loppupuolella viisinkertainen mestari Sofuoglu kaatui Phillip Islandin kovavauhtisessa radan kolmannessa kaarteessa 250 kilometrin tuntinopeudessa loukaten lantiotaan ja jalkaansa. Lantionsa hän oli loukannut viime syksynä Ranskan Magny-Coursin radalla. Vammojen takia hän ei pystynyt ajamaan Thaimaassa. Näin kaksi kauden 2018 ensimmäistä osakilpailua jäi turkkilaiselta väliin.

-Australian kaatumisen jälkeen tunsin kipua lantiossani samassa kohtaa, mikä loukkaantui Magny-Coursissa. Vuosi sitten toipumiseen meni kuukausi. Nyt kipu jatkui ja Thaimaan kisa oli jätettävä väliin. Kehoni ei kestä lisäkolhuja. Se tarvitsee enemmän aikaa täydelliseen toipumiseen, sanoo 33-vuotias Kawasaki Puccetti –tallin Sofuoglu.

Myös vuosi sitten Sofuoglu joutui jättämään loukkaantumisen takia Thaimaan osakilpailun väliin.

Jos turkkilainen tuplamestari ei läpäise seuraavaa Espanjan kisaa edeltävää lääkärintarkastusta, Sofuoglun kausi mestaruuden osalta näyttää pakenevan. Yksi vaihtoehto on jopa koko uran lopettaminen.

Supersportin MM-sarjan kuljettajat mukaan lukien Niki Tuuli ovat seuraavan kerran viivalla Espanjan MotorLand Aragonissa 15. maaliskuuta.

 

Uusin numero