Supersportin viisinkertainen maailmanmestari Kenan Sofuoglu lopettaa uransa


Turkkilainen Kenan Sofuoglu on päättänyt lopettaa menestyksekkään ratamoottoripyöräilyuransa ensi viikonloppuna ajettavaan Supersportin Imolan MM-osakilpailuun.

Sofuoglu on kaikkien aikojen menestynein Supersport-luokan MM-sarjan kuljettaja voitettuaan urallaan viisi maailmanmestaruutta. Mestaruudet hän voitti vuosina 20017, 2010, 2012, 2015 ja 2016. Osakilpailuvoittoja hänellä on MM-tasolla kaikkiaan 45, joista Supersport-luokassa 43.

Viime ja tämä vuosi ovat olleet Sofuoglulle loukkaantumisten värittämiä. Viime vuonna hän loukkaantui aivan MM-sarjan kynnyksellä ja joutui jättämään kaksi ensimmäistä osakilpailua väliin. Sofuoglu ehti loukkaantua vielä toistamiseen ja palasi toipilaana kauden päätöskilpailuun Qatariin ajaen siellä kisan kolmanneksi ja nousi MM-sarjassa toiseksi.

Päätöksen 20-vuotisen kilpailu-uran lopettamisesta Sofuoglu sanoo tehneensä yhdessä perheensä kanssa. Hänellä oli mahdollisuus lopettaa jo aikaisemmin tällä kaudella Australian kisaviikonlopun pahan loukkaantumisen jälkeen mutta silloin hän päätti vielä palata radoille. Sofoglu ajaa päätöskilpailun Kawasaki Puccetti Racing Teamissa, jonka väreissä hän voitti kaksi viimeisintä maailmanmestaruuttaan.

Uusin numero