Supersport MM Portimao: Tuuli kärkivauhdissa – rataennätyksen alituskaan ei riittänyt paalulle

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan yhdeksäs kisaviikonloppu ajettiin Portugalissa Portimaon huimalla radalla. MV Agustan tehdastallissa ajava Niki Tuuli oli hyvässä vauhdissa läpi viikonlopun.

 Perjantain molemmissa harjoituksissa imatralainen ajoi kärkiajan. Lauantain aika-ajossa Tuuli paransi kierrosaikaansa vielä 0,7 sekunnilla, mutta sekään ei riittänyt aivan kärkeen, sillä peräti seitsemän kuljettajaa neljällä eri pyörämerkillä alitti aika-ajossa Supersport-luokan virallisen rataennätyksen. Tuloksena kuitenkin viides sija neljä kymmenystä paalupaikasta jäljessä ja kauden paras lähtöpaikka. Lauantain kilpailussa toisesta rivistä lähteneen Tuulen startti oli tahmea, mutta jo parin kierroksen kovan puristuksen jälkeen oli viides sija taas hallussa. Kilpailu oli erittäin tasainen ja Tuuli roikkui kahdeksan kuljettajan kärkiryhmässä mukana läpi kisan ja sijoitus vaihtui lähes joka kierroksella. Kovasta yrityksestä huolimatta Tuuli ei aivan pystynyt haastamaan kärkikuljettajia mutta piiskasi kuitenkin Agustansa viidenneksi. Eroa voittajaan Stefano Manziin oli ainoastaan 1,7 sekuntia.

 ”Aika-ajossa hyviä kierrosaikoja ja vauhti on ollut hyvää koko viikonlopun. Kisassa ihan hyvä tulos mutta ei kyllä voi olla täysin tyytyväinen omaan ajamiseen. Pitää löytää lisää aggressiivisuutta ja itsevarmuutta ajoon, niin pystyy paremmin hyökkäämään ohituksiin. Huomenna laitetaan taas kaikki peliin ja palkintopallisijasta lähdetään taistelemaan” totesi Tuuli lauantain kilpailun jälkeen.

Sunnuntain kilpailussa sitä aggressiivisuutta sitten löytyi. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Tuuli löytyi sijalta seitsemän mutta nyt ohitukset onnistuivat ja nopeasti imatralainen nousi jo toiseksi. Kilpailu oli taas todella tasainen ja Tuuli taisteli paikasta palkintopallilla kahdeksan kuljettajan kärkijoukossa. Mutta neljä kierrosta ennen ruutulippua Lorenzo Baldassari kolaroi Tuulen ja lauantain voittajan Stefeno Manzin kanssa ja sen seurauksena Tuuli löysi itsensä liukumasta pitkin radan pintaa. Baldassari sai törmäilystään rangaistuksen, ja Tuulen ja Manzin hyvin sujunut kilpailu oli tietysti pilalla. Tuuli vietiin ratasairaalaan tarkastukseen mutta selvisi onneksi tilanteesta pienillä palovammoilla. Kilpailun voittoon ajoi Dominique Aegerter. Voitto oli hänelle jo kolmastoista tällä kaudella.

”Tänään oli hyvää meininkiä ja taistelua kisassa. Nyt oli yritystä ja aggressiivisuutta, mutta valitettavasti se loppui kolariin. Se oli aika lailla normaali kilpailutilanne. Onneksi ei sattunut mitään isompaa, palovammoja vaan moneen kohtaan. Olen kyllä tyytyväinen tekemiseen ja tänään oli hyvät mahikset hyvään tulokseen mutta se nyt meni näin. Nyt alkaa pyörä ja mies hyvässä iskussa, joten on kaikki edellytykset hyvään tulokseen Argentiinassa” kertoi Tuuli ratasairaalasta palattuaan.

Lauantain kisan tulokset

Sunnuntain kisan tulokset

MM-pistetilanne:

Uusin numero