Supermoton SM-avaus Virossa Patrick Palsin nimiin

Eero Madissonin vauhti ei aivan riittänyt päihittämään toissa vuonna suomenmestaruuden voittanutta Viron Patrick Palsia. Madisson sijoittui molempien S1-luokan erien sekä luokan kokonaistulosten toiseksi.

– Aivan mahtava fiilis. Vaikka kisa ei sujunut ihan alusta loppuun saakka, niin tuntuu ihan hyvältä kun lopulta olen löytänyt vauhtia pysyä kärjessä ja ajaa palkintosijoista. Toivottavasti ensi kerralla menee vieläkin paremmin, mietti Madisson.

Ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt hallitseva suomenmestari Sami Salstola ei yltänyt omaan tavoitteeseensa, vaan ajoi S1-luokan molempien erien sekä kokonaistulosten kolmanneksi Tabasalun radalla.

– Ikean peilihyllyt on jo koluttu läpi, ja silti ei ihan lähtenyt kauden avaus niin kuin halusin, vitsaili Salstola kilpailun jälkeen peiliin katsomisesta.

– Pals ja Madisson menivät menojaan. Molemmat ajavat EM-sarjassa ja ovat ajaneet useamman kilpailun jo ennen tätä Viron ja Suomen avausta Tabasalun radalla. Kaksitahti-TM toimii nyt erittäin hienosti, mutta kuski on vielä vähän ruosteessa. Kaikkemme teemme, että päästään nousemaan jatkossa korkeimmalle korokkeelle!

Open-luokassa Alex Vetkin meni molemmissa erissä menojaan ennen suomalaista Tino Kapasta. Kokonaistuloksissa Kapanen oli siis toinen kuusi pistettä Vetkinin perässä.

Uutuusluokkana kilpailussa nähtiin pelkästään asfaltilla ajettava S4-luokka, jonka kärkeen porhalsi molemmissa erissä ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Moto3-luokassakin kilpaillut Patrik Pulkkinen. Voitot takasivat miehelle myös kokonaistulosten ykkössijan. Toiseksi molemmissa erissä tullut virolainen Martin Tammetalu hävisi yli kierroksen Pulkkisen ylivoimaiselle vauhdille.

Nuori Ossi Rantala voitti molemmat S85-luokan kilpailulähdöt ammattimaisin ottein, ja pitää myös kokonaistulosten ykköspaikkaa hallussaan Viron osakilpailun jälkeen.

Supermoto SM Tabasalun lopputulokset 

Supermoton SM-kausi jatkuu 3.6. Töysässä.

Uusin numero