Supermoton MM-osakilpailua suunnitellaan Suomeen ja Olympiastadionin tuntumaan

Suomen moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist vahvistaa, että asiasta on käyty alustavia keskusteluja sarjan promoottorin Youthstreamin kanssa.

– Otin asian esille Hyvinkäällä ajetun motocrossin MM-osakilpailun yhteydessä. Youthstreamin päällikkö Giuseppe Luongo oli varsin kiinnostunut asiasta. Sanotaanko näin, että keskustelu supermoton Suomen MM-osakilpailusta on avattu, mutta sen syvemmälle sen kanssa ei ole vielä menty, luonnehtii Ljunqvist.

MM-kultaa suurella todennäköisyydellä ensi sunnuntaina Ranskan Rivesaltesissa huuhtova Hermunen hääri viime kesänä Kuressaaren lentokenttäradalla ajetun Viron kautta aikojen ensimmäisen supermoton MM-osakilpailun yleisömagmneettina.

Hermunen vetää väkeä ja kun suomalaiskuljettajien menestys on ollut mainio myös MM:n kanssa käsi kädessä kulkevassa EM-sarjassa, niin ajatus Suomen osakilpailusta vaikuttaa yhä kiehtovammalta.

– Kilpailu pitää tuoda tietenkin ehdotomasti sinne, missä ihmiset ovat. Olen esittänyt heittona ajatuksen Olympiastadionin edustalle rakennettavasta radasta. En osaa sanoa, onko se mahdollista, mutta näen sen ajatuksena ainakin harkinnan arvoisena, toteaa Ljungqvist.

Hermusen mielestä Suomen ja
Viron yhdistelmä voisi toimia

Hermunen innostuu hänkin ajatuksesta kilpailla Helsingissä.

– Olympiastadionin tuntuma olisi hyvä idea. Sinne saataisiin ainakin yleisöä, kunhan lippujen hinnat pidetään järkevinä. Minulla on tosin se käsitys, että supermoton MM-osakilpailut eivät ole järjestäjille mitään kultakaivoksia.

– Lisäksi nämä meidän kisamme painottuvat Keski- ja Etelä-Euroopan suuntaan, joten Suomi tuntuu ainakin nyt vähän kaukaiselta ajatukselta. Silloin se toki voisi toimia, jos kisat järjestettäisiin peräkkäisinä viikonvaihteina Viron kanssa, jatkaa Hermunen.

Supermoton MM- ja EM-sarjan mahdollisena estradina on esille nostettu myös Hyvinkää.

– Hyvinkää on tällä hetkellä ainoa rata, jossa kisa voitaisiin ajaa. Tosin Hyvinkään ratakaan ei täytä vielä nykyisellään MM-osakilpailun mittoja, arvioi Hermunen.

Suomessa ajetaan kaikkien aikojen
vilkkain mp-urheilun arvokisakausi

Supermoton MM-osakilpailun idea on pistetty itämään, mutta kukaan ei tiedä tässä vaiheessa, kypsyykö se koskaan kukkaansa.

Vuosi 2014 tulee kuitenkin merkitsemään yhtä kaikkien aikojen vilkkainta moottoripyöräurheilun arvokisakautta Suomessa. Maailmantähdet loistavat Suomessa MM-tasolla niin endurossa, motocrossissa, maarata-ajossa kuin speedwayssakin unohtamatta SML:n lajikavalkadiin lukeutuvaa snowcrossiakaan.

– Kun tähän kirjoon lisätään vielä EM-sarjaa motocrossissa, drag racingissa ja kelkkaendurossa, sekä suuret massat keräävä FIM Rally, niin voidaan puhua kaikkien aikojen vilkkaimmasta kansainvälisten tapahtumien vuodesta. Minä en ainakaan nyt äkkiseltään muista vastaavaa, en edes omilta aktiivivuosiltani, jolloin Suomessa ajettiin paljon kv. kisoja, sanoo Ljungqvist.

Monipuolisen herkullisesta mp-kattauksesta saadaan nauttia jo osittain tämän vuoden puolella, kun halli- eli SuperEnduron kauden toinen MM-osakilpailu ajetaan 7. joulukuuta Tampereella.

Ja jatkoa seuraa tällä aikataululla: motocrossin 65- ja 85-luokkien EM-aluekarsinta toukokuun puolivälin tuntumassa todennäköisesti Vantaalla, speedwayn GP 15. toukokuuta Tampereella, enduron MM-osakilpailu 6.-8. kesäkuuta Heinolassa, drag racingin EM-osakilpailu 4.-6. heinäkuuta Alastarolla, motocrossin MM-osakilpailu 12.-13. heinäkuuta Hyvinkäällä ja maaradan GP 16. elokuuta Forssassa.

Seinäjoella ja Miehikkälässä
kiinnostusta MM-enduroon

Näillä näkymin ainakin enduron arvokisojen osalta Suomessa menee lujaa jatkossakin.

Seinäjoen suunnalta on väläytelty mahdollisuutta MM-osakilpailun järjestämiseen vuonna 2016 ja myös Miehikkälä on ehtinyt ilmaista mielenkiintosa asiaa kohtaan.

Valmiuksia Miehikkälään luotiin vuoden 2011 Sixin myötä.
 

Uusin numero