Supermoton MM- ja EM-kalenterissa painoarvo on sanalla alustava

Supermoton arvokisakalenterin jatkuva rukkaaminen ja muuttuminen on lukeutunut jo vuosia varmoihin kevään merkkeihin.

Tämä kevät ei tuo muutosta tahtiin.

Ei, vaikka MM- ja EM-sarja ovat saaneet uuden isännän supermoton italialaisjermun Danilo Boccadolcen ja hänen johtamansa BProm Sport-yhtiön hahmossa. Taustat ovat kunnossa, mutta moni muu asia vielä vaiheessa.

Hermunen lukeutuu tunnetusti niihin virtuooseihin, jotka eivät hötkyile eivätkä turhista huolestu. Hyvä näin, sillä yhdeksän kisan kalenteri kattaa tuntuvasti enemmän epävarmoja tapauksia.

Ja hyvä, että itäisestä Euroopasta lisää elintilaa hakeva MM-sarja käynnistyy vasta 20. huhtikuuta siellä, missä se viime vuonna Hermusen riehakkaisiin kultajuhliin päättyi, eli Ranskan Rivesaltesissa. Aikaa kalenterin ja palapelin kasaamisen siis yhä riittää.

Se on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo rasti.

Saksa tuli ja meni

Ensimmäinen ja alustava kalenteriversio koki heti kättelyssä merkittäviä muutoksia, kun Viron Kuressaari ja lajin mekka Belgian Mettet häipyivät siitä kuin tuhka tuuleen. Taisi siinä samassa mennä vielä joku muukin.

Hätiin houkuteltiin paluuta MM-sarjaan viritellyt Saksan St. Wendel, sekä vielä nimeämätön baana Brasiliassa. Molemmat ovat edelleen sarjan promoottorin sivulta löytyvässä kalenterissa, mutta kylmä tosiasia on, että ainakin St. Wendel tuli ja meni.

Syy ei ole BPromin kynnysrahassa, vaan siinä, että Saksan liitto haluaa myös omansa kisajärjestäjältä. Yhtälö on taloudellisesti mahdoton ja St. Wendelissa on nostettu kädet ylös.

Brasilia on sekin ensi kesän MM-jalkapalloisäntänä hyvin epävarma tapaus supermoton osalta. Brasilia joutui jo vetäytymään MotoGP-sarjasta, jossa tosin tietenkin puhutaan tähtitieteellisistä summista supermotoon verrattuna.

Kaikki on kuitenkin suhteellista ja toisaalta supermoton osalta järjestäjien vähyyden ymmärtää.

Tasavallan parhaaksi moottoripyöräurheilijaksi viime vuonna valittu Hermunen totesi jo taannoin, että ”eivät nämä kisat ole järjestäjille mitään kultakaivoksia” otettaessa puheeksi mahdollisesti Suomeen ja olympiastadionin edustalle alustavasti suunnitteilla ollut MM-osakilpailu.

Ja suunnitelmaksi se jäikin. Ikävä kyllä.
 

Uusin numero