Superlatiiveja satelee: ”Aki Ajo tekee loistavaa työtä”

Eteläafrikkalainen Binder ajoi ensimmäisen kautensa Ajon siipien suojissa ja Red Bull KTM-tehdastiimissä päätyen Moto3-luokan MM-pisteissä kuudenneksi neljän podiumsijoituksen kera.

– Voin sanoa, että opin tämän kauden aikana enemmän kuin koko tähänastisella urallani yhteensä. Tämä on erittäin ammattimainen, menestynyt ja viimeistä piirtoa myöten organisoitu tiimi.

– Aki on tehnyt tiimin kanssa loistavaa työtä. Hän on tarjonnut minulle lisäksi monia vinkkejä, jotka ovat olleet korvaamattomia. Minulla ei ole koskaan aiemmin ollut hänen kaltaistaan ”valmentajaa”, Binder kehuu pomoaan.

”Yksi elämäni
parhaista vuosista”

Binder kuvaili noin vuosi sitten eräänlaiseksi lottovoitoksi solmimaansa sopimusta Ajon kanssa. Binder myös sai sitä, mitä tilasi.

– 2015 on ollut elämäni yksi parhaista vuosista. Nautin todellakin siitä, enkä voi kiittää tiimiä riittävästi kaikesta.

Binder pitää kuitenkin jalkansa visusti maassa. Kaudesta irtoaa arvosana 7, vaikka viimeiset GP:t kiidettiinkin jo kiitettävän arvoisesti.

– Arvosana 6 tuloksista ja ekstrapinna kaikesta oppimastani.

Kuten kilvanajoon kuuluu, pitkä 18 osakilpailun kausi piti sisällään kohokohtia ja niiden vastapainoksi myös epäonnistumisia.

Mahalaskut vältettiin ja kaudesta jäi kaiken kaikkiaan hyvä maku suuhun, sillä edelleen neitseellistä voittoaan tavoitteleva Binder jäi neljässä viimeisessä GP:ssä vain kerran podiumin ulkopuolelle.

– Kauden paras oli Australia, vaikka menetinkin kakkossijan lopussa. Huonoin oli puolestaan Katalonian GP, koska en löytänyt siellä missään vaiheessa vauhtia ja miellyttävää ajotuntumaa.

Binder on valmis ottamaan seuraavan suuren askeleensa ensi kaudella. Valenciassa ajetut onnistuneet testit loivat uskoa ja positiivista meininkiä tulevaan.

– Haluan parantaa edelleen ajotyyliäni ensi kaudella ja jos onnistun siinä, niin uskon taistelevani voitoista.

Valenciasta kotikonnuilleen Etelä-Afrikkaan painellut Binder ei suostu pitämään mahdollisesta mestaruudesta sen suurempaa ääntä.

Sekin on tallipäällikkönä neljä maailmanmestaruutta saavuttaneelta Aki Ajolta opittua. Tinkimätön työnteko ja sen tuomat tulokset saavat puhua puolestaan.
 

Uusin numero