Supercrossin SM-sarja käyntiin tulevana lauantaina

Suomalainen motocross elää nyt huimaa nousukautta kun sekä harrastaja- että katsojamäärät ovat kasvussa ja suomalaisia on pitkästä aikaa nähty myös MM- ja EM-sarjassa korkeimmalla palkintokorokkeella.

Supercrossin SM-sarja on kaudella 2009 suomalaisen motocrossin pääluokka. Supercrossin SM-sarjan kalenteri on rakennettu siten, että motocrossin ja enduron ammattilaisten on mahdollista ajaa kaikki osakilpailut. Mestaruus ratkaistaan kolmen osakilpailun sarjassa: 25.7.09 Vantaa, 15.8.09, Hyvinkää ja 7.9.09 Siilinjärvi.

Suurimpina ennakkosuosikkeina sarjaan lähtevät tämän hetken MX3 luokan MM kolmonen ja Chilen MM-osakilpailussa erävoiton napannut Antti Pyrhönen, Latvian nuorten EM-osakilpailun voittanut, viime viikonloppuna EM-sarjassa jo kuudenneksi noussut huippulupaus Harri Kullas ja MX2 luokan SM-sarjaa johtava enduroammattilainen Eero Remes.

Useita vuosia eri tiimeissä MM-sarjaa ammattilaisena kiertänyt Antti Pyrhönen perusti oman tiimin täksi kaudeksi ja on nyt erittäin vahvoilla MX3 -luokan MM-mitalitaistossa. Pyrhönen ajaa lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella kisaa kotimaan kamaralla.

Vasta 17-vuotias Harri Kullas on tällä hetkellä suomalaisen motocrossin suurimpia tulevaisuuden lupauksia. Ajaessaan vielä junioriluokissa Harri nappasi kahden Suomen cup mestaruutensa lisäksi nelossijat sekä nuorten EM- että MM-kisoista. Aikuisten sarjoista Harrilla SM-pronssia MX2- luokasta sekä kultaa ja pronssia joukkue-SM:istä. Harri johtaa MX1-luokan SM-sarjaa maksimipistein.

Moninkertainen motocrossin suomenmestari Eero Remes vaihtoi enduroon kaksi vuotta sitten, mutta vauhti ei ole kadonnut mihinkään motocrossin puolellakaan ja Eero johtaakin MX2-luokan SM-sarjaa maksimipistein. Heinäkuun alussa Remes ja Kullas ottivat mittaa toisistaa MX1 luokan SM-osakilpailussa Karkkilassa, jossa Kullas pystyi kovan taistelun jälkeen voittamaan Remeksen.

Mitä on Supercross?
Supercross on yksi motocrossin kilpailumuodoista. Kilpailu ajetaan pudotuskaaviojärjestelmällä, joka huipentuu päivän nopeimpien ajajien finaalilähtöön. Normaalia motocross rataa lyhyempi ja teknisempi ja nopeatempoinen formaatti takaa tapahtumarikkaan kisatapahtuman.

Harjoitukset alkavat klo 09:00 ja kilpailu klo 13:00
Supercrossin SM-sarja televisioidaan Urheilukanavalla.

Elokuun 23. päivä Vantaalla järjestetään myös Motocrossin MX3-luokan MM- ja MX2 luokan EM-osakilpailu, jossa molemmissa suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet jopa voittoon.

Uusin numero