Supercrossin SM-avaukselle entistä näyttävämpi rata Messukeskukseen

Radalta löytyy mittaa 380 ja leveyttä 16 metriä. Rata on Manninen Bros.’in käsialaa sen pääsuunnittelijana on toiminut Seppo Manninen. Kusti Manninen puolestaan pitää ratamestarin nyörejä käsissään.

– Manninen Bros. on tehnyt jälleen kerran hyvää työtä. Radalle tulee noin 20 prosenttia lisää mittaa ja sen profiili näyttää todella hyvältä sekä mielenkiintoiselta, myhäilee Helsinki Supercrossin promoottori Sauli Mäkelä.

Mäkelä näkee entistä ehommassa radassa moniakin parannuksia aiempaan nähden.

– Kokonaisuus vaikuttaa varsin toimivalta ja muutamista aiemmista virheitä on otettu opiksi muun muassa turvakäytävien osalta. Kuljettajat voivat ajaa nyt lähtöön ulkoseinän turvakäytävää pitkin, joten radalle voidaan tulla ja sieltä voidaan poistua entistä jouheammin ja mahdollisen vähällä hässäkällä.

Hyppyrit tuovat näyttävyyttä avaran hallin korkean katon alle, mutta kuljettajien ja katsojien ehdoilla mennään tietenkin tässäkin tapauksessa.

– Hyppyreitä karsitaan tarvittaessa sen mukaan, että radasta saadaan riittävän vauhdikas, korostaa Mäkelä.

Uuden radan suunnittelussa on alleviivattu turvallisuustekijöitä.

– Ensinnäkin se on huomioitu turvakäytävissä ja turvallisuutta on lisätty myös siltä osin, että istumakatsomoita kohti ei tule 180 asteen kurveja.

Mäkelä pitää vankalla kokemuksella hyvää huolta kuljettajista ja katsojista.

– Tästä kisasta kehkeytyy aiempaa yleisöystävällisempi. Tietenkin halli asettaa aina omat haasteensa, mutta nyt kokonaisuus saadaan rakennettua siten, että katsomoista tarjoutuu mahdollisimman esteetön näkymä tapahtumien keskipisteeseen, kun ne eivät jää vallien taakse piiloon.

Helsinki Supercrossin valmistelut ovat jo muutenkin hyvässä vauhdissa. Mittavat maamassat ajettiin Messukeskuksen tuntumaan elokuussa ja Kusti Manninen on pitänyt huolen siitä, että ratamateriaali lepää turvallisesti peiton alla ennen seuraavaa siirtoa.

Kansainvälisiä tähtiä ja
vauhdikkaita näytöksiä

Helsingin Supercross SM -kilpailuihin on luvassa koko kotimainen parhammisto ja Mäkelä lupaa, että kisassa nähdään aiempaan malliin myös kovia kansainvälisiä kuljettajia.

– Neuvottelut ovat käynnissä ja ihan hyvältä näyttää, toteaa Mäkelä.

Yleisölle on tarjolla vauhdikkaan viikonvaihteen aikana toki paljon muutakin mielenkiintoista.

– Kansainvälisen SM-kisan lisäksi ohjelmaan sisältyy classic-pyörillä ajettava näytöskisa ja 65-kuutioisilla pyörillä ajavien junioreiden kutsukilpailu, unohtamatta muitakaan lajeja trial- ja enduronäytösten muodossa. Näyttävyyttää ja kovia nimiä on tarjolla myös sähköpyörillä vedettävässä kisassa, johon kutsutaan entisiä ja nykyisiä suomalaissuuruuksia auto- ja prätkäpuolelta, kertoo Mäkeä.

Supercross SM -kilpailut
osana MP-messujen ohjelmaa

Supercross SM-kilpailu järjestetään nyt toista kertaa MP-messujen yhteydessä Messukeskuksessa.

– Ensimmäisellä kerralla kilpailut järjestettiin erillisenä tapahtumana MP-messujen sulkeuduttua. Tällä kertaa kisat ajetaan MP-messujen aukioloaikana perjantaina 31.1.2014 ja lauantaina 1.2.2014. Kisoja voivat seurata kaikki MP-messujen kävijät. MP-messut tahtoo tarjota laajan kattauksen suomalaisen moottoripyöräilijän maailmasta ja siksi kisatkin ovat osa messuja, kertoo Mäkelä.
 

Uusin numero