Superbike- vai MotoGP-pyörä nopeampi? – Perjantain nopein testiaika Superbikelle


Jerezin radalla ajetuissa testeissä olivat samaan aikaan radalla sekä Superbiket että MotoGP-pyörät. Perjantain tuloslistoja lukiessaan moni joutui hieraisemaan silmiään, kun kärjessä eivät olleetkaan MotoGP:t, vaan ykkössijalle nousi Kawasakin Superbike-kuljettaja Jonathan Rea.

Juuri kolmannen peräkkäisen MM-tittelinsä voittaneen Rean marginaali nopeimpaan MotoGP-pyörään ei tosin ollut kuin 44 tuhannesosasekuntia. Psykölogisesti ero on paljon suurempi, sillä tuotantopyöriin perustuvat Superbiket ovat painavampia eikä niitä sääntöjen puitteissa ole mahdollista rakentaa yhtä pitkälle kuin MotoGP-pyöriä. Lisäksi Rea ajoi perjantaina ”omalle sekunnilleen” ajallaan 1.37,986 s.

Totuuden nimissä pitää huomioida, että MotoGP-tiimeistä kaikki eivät olleet testaamassa perjantaina. Mutta Suzukilla ajaneen Andrea Iannonen ja KTM-pilotti Pol Espargaron lyöminen ovat joka tapauksessa kovia päänahkoja Superbike-mestarille. Ja Rean aika on vain 0.3 sekuntia hitaampi kuin MM-hopealle MotoGP:ssä sijoittuneen Ducati-kuljettaja Andrea Dovizioson torstaina ajama kärkiaika. Rean ajamaa huikeaa kierrosaikaa täydensi tiimikaveri Tom Sykesin päivän viidenneksi yltänyt kierrosaika, vain 0,340 sekuntia kärjestä jääneenä.

Helpolla ei Jonathan Rean ykköspaikka päivän tuloksissa irronnut, vaan parhaalla kierroksellaan hän alitti yli sekunnilla Superbike-luokan virallisen rataennätyksen.

Jerez, perjantain testien kierrosajat:
1. Jonathan Rea, Kawasaki Superbike, 1.37,986
2. Andrea Iannone, Suzuki MotoGP, +0,044
3. Pol Espargaro, KTM MotoGP, +0,244
4. Alex Rins, Suzuki MotoGP, +0,321
5. Tom Sykes, Kawasaki Superbike, +0,340

Uusin numero