Superbike-testit Jonathan Rean tahdissa – Lowes Yamahalla yllätti kakkossijalla

Chaz Davies, Ducati
Superbiken MM-sarja jää Jerezin testien jälkeen talvitauolle. Viimeisten testien kuuden kärjessä nähtiin kaksi kuljettajaa sekä Kawasakilta, Yamahalta että Ducatilta.

Ensi kaudesta on ennustettu Kawasakin ja Ducatin kaksintaistelua, mutta Yamahan Alex Lowes on eri mieltä ja ajoi Jerezin testeissä toiseksi nopeimman kierrosajan heti hallitsevan mestarin Jonathan Rean jälkeen. Testien selvä ykkönen oli Rea, joka repi 0.664 sekunnin eron Lowesiin.
– Oli vaikea ajaa limiitillä kun olosuhteet radalla eivät olleet kovin hyvät. Nopean kierrosajan ohella ajoimme myös pidempiä vetoja testaten renkaiden kestävyyttä, kertoi Rea testien päätyttyä tiistaina.
Kawasakille ensi kaudeksi siirtyvä Leon Haslam on kotiutunut vihreän pyörän päälle nopeasti, tuloksena kolmanneksi nopein kierrosaika Jerezissä.
Jonathan Rea, Kawasaki
Ensi kauden odotetuin uutuuspyörä on Ducatin uusi Panigale V4R.
– Pyörässä on erittäin hyvä potentiaali. Testasimme paljon eri osia ja säätöjä. Nyt palaamme tehtaalle analysoimaan keräämäämme dataa ja sen perusteella on tehtävä oikeita ratkaisuja, totesi 1,1 sekuntia kärjestä jäänyt Ducati-kuljettaja Chaz Davies.
Suurin yllätys italialaismerkin kohdalla oli se, että Alvaro Bautista paukautti Daviesia kovemman kierrosajan. Aikaeroa miesten välillä tosin oli vain 0,007 sekuntia ja sijoitukset 4. ja 5.

Talvitauon jälkeen testit jatkuvat tammikuussa Jerezissä ja Portimaossa.

Jerezin testien epäviralliset yhteistulokset:
1. Jonathan Rea, Kawasaki, 1.38,713
2. Alex Lowes, Yamaha, +0,664
3. Leon Haslam, Kawasaki, +1,053
4. Alvaro Bautista, Ducati, +1,132
5. Chaz Davies, Ducati, 1,139
6. Michael van der Mark, Yamaha, 1,379

Uusin numero