Suomi on saamassa Thaimaan seurakseen MotoGP-sarjaan

Thaimaan isännyyttä ei ole tosin vielä vahvistettu MotoGP-sarjaa hallinnoivan Dornan taholta. Kaikki merkit viittaavat kuitenkin siihen, että Buriramissa sijaitsevalla Chang-radalla taistellaan MotoGP-sarjan MM-pisteistä jo kaudella 2017.

Thaimaa on tulossa tavallaan takaportin kautta ratamoottoripyöräilyn merkittävimpään sarjaan. Paikka oli pedattu alustavasti Indonesialle, mutta Dorna ilmoitti heinäkuun alkupuolella jäätävästi, että Sentulin ratakokonaisuus ei täytä sittenkään GP-sarjan kriteereitä.

Chang International Circuit on sen sijaan jo hyväksi ja toimivaksi todettu Dornan taholta, joka hallinnoi myös Superbike-luokan MM-sarjaa. Chang-radalla on ajettu Superbiken MM-pisteistä viime vuonna ja edelleen myös tällä kaudella.

Dorna visioi taannoin, että MotoGP-sarjassa ajetaan viimeistään vuonna 2018 yhteensä 20 MM-osakilpailua, eli kaksi nykyistä enemmän.

Thaimaan todennäköinen mukaantulo ja sen sijoittaminen syksyn perinteisen kaukomaiden kiertueen – Japani, Australia, Malesia – yhteyteen merkinnee sitä, että kauden 2017 kattaukseen kuuluu 19 osakilpailua. Suomi ja Kymi Ring nostaisivat määrän sitten seuraavana vuonna tuohon tavoiteltuun 20:een.

Uusin numero