Suomi menetti MM-kultarohmu Kylmäkorven Ruotsin riveihin

– Kilpailen Ruotsin liiton lisenssillä. Se tarkoittaa sitä, että ajan henkilökohtaista MM-sarjaa Ruotsin lipun alla, vahvistaa kaksoiskansalaisuuden omaava Kylmäkorpi.

Ruotsissa vuonna 1980 syntynyt ja Andorrassa asuva Kylmäkorpi keräsi talteen korkeimmat pisteet, kun maaradan MM-kausi käynnistyi Saksan Herxheimissa.

Kylmäkorpi on merkattu kansainvälisen moottoriliiton FIM:n listoille Ruotsin liiton (Svemo) lisenssillä. Samalla virallisella listalla hänet on kirjattu myös kansalaisuuden osalta Ruotsin edustajaksi.

Kylmäkorpi edustaa Suomea
Forssan MM-joukkuefinaalissa

Suomi ei jää silti täysin sivuosaan aiemman mitalisamponsa palveluista tälläkään kaudella.

Kylmäkorpi ajaa sinivalkoisissa väreissä maaradan MM-joukkuefinaalissa 23. elokuuta Forssassa.

– Maajoukkueessa ajetaan passilla, eikä lisenssillä. Minulla on Suomen passi ja ajan siis Suomen joukkueessa Forssassa, kertoo Kylmäkorpi.

SML:n Ljungqist: "Täytyyhän
Ruotsinkin joku mestaruus saada…"

Suomen moottoriliiton (SML) toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist luonnehtii tilannetta hieman sekavaksi, mutta myös ymmerrättäväksi.

– Joonas ajaa Svemon lisenssillä ja edustaa Ruotsia. Suomi ei siis saa tänä vuonna kunniaa hänen henkilökohtaisista saavutuksistaan. Mutta täytyyhän Ruotsinkin joku mestaruus moottoripyöräurheilussa saada, joten heillä on nyt "luottopakkimme" käytettävissään, Ljungqvist heittää pilke silmäkulmassaan.

– Ymmärrän toki tilanteen Joonaksen kannalta. Valinta oli hänen ja siihen vaikuttivat varmasti myös ammatilliset seikat, toteaa Ljungqvist viitaten Kylmäkorven kuvioihin seuratasolla speedwayn puolella.

Kallio, Hermunen ja Remes
parhaissa MM-asetelmissa

Suomalaiset moottoripyöräurheilijat saavuttivat viime vuonna kolme maailmanmestaruutta Kylmäkorven, Pekka Päivärinnan ja Mauno Hermusen ajamina.

Päivärinta ei puolusta tällä kaudella ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan mestaruutta.

Supermotomestari Hermunen on puolestaan kahden osakilpailun jälkeen MM-pisteissä toisena. Hermunen ajoi viime vuonna myös MM-hopeaa joukkuekilpailussa, mutta sen hän teki Bulgarian riveissä maan passin saatuaan.

Hermusen lisäksi muista suomalaisista moottoripyöräurheilijoista tässä vaiheessa kautta parhaissa asetelmissa ovat Mika Kallio ja Eero Remes.

Ratamoottoripyöräilijä Kallio on Moto2-luokan MM-pisteissä toisena ja ensi viikonvaihteessa kotiyleisön edessä Heinolassa kilpaileva endurokuljettaja Remes E1-luokassa kolmantena. Matti Seistola on E3-luokan pisteissä neljäntenä.
 

Uusin numero