Suomi karsiutui harmittavasti speedwayn World Cupista

Joukkue aloitti vahvasti ja oli kilpailun puolivälissä kiinni voitossa ja jatkopaikassa. Kilpailun loppupuolella joukkue kärsi epäonnesta enemmän kuin tarpeeksi ja jatkopaikka liukeni Herxheimin sateeseen. Suomi sijoittui 29 pisteellä lopulta kolmanneksi.

– Harmitus on tietysti nyt päällimmäisenä tunteena, koska jatkopaikka oli niin lähellä. Kilpailun puolivälissä oltiin vielä voitossa kiinni. Sitten erän 12 jälkeen tuli pitkä tauko sateen takia. Siinä mietittiin pitkään, että jatketaanko kisaa vai ei. Kisaa päätettiin jatkaa ja sen jälkeen epäonnea riitti, tuli kaatumisia ja teknisiä ongelmia. Rata oli sateen vuoksi hankala ajettava ja sekin toi oman mausteensa kisaan. Timo Lahti ja Tero Aarnio ajoivat odotetusti vahvan kilpailun. Jari Mäkinen aloitti hyvin, sitten lopusta tuli Jarille täysi katastrofi. Mutta kokonaisuutena, kyllä joukkue hyvin ajoi ja pystyssä päin voidaan täältä poistua, pisteitä kerättiin enemmän kuin ennakkoon ajattelin, kommentoi joukkueenjohtaja Jyri Palomäki.

– Harmittaa kovasti, jatkopaikka oli niin lähellä. Mutta lopussa mokattiin, ei voi mitään. Vaikka oli siinä meillä epäonneakin mukana. Muuten olen tyytyväinen omaan suoritukseen mutta neljäs erä päättyi minulta hylkäykseen kun ajoin ekapäässä ulos radalta. Rata oli sateen takia melkoista kuramämmiä mutta kaikille sama. Tämä pitää nyt unohtaa ja jatkaa kautta eteenpäin. Ensi vuonna sitten karsinta voitetaan ja mennään jatkoon, kommentoi joukkueen paras pistemies Timo Lahti kilpailua.

Kotiyleisön riemuksi voittajaksi ajoi Saksan joukkue. Samalla Saksa eteni World Cupissa toiselle kierrokselle.
 
Tulokset:
1. Saksa 37: Martin Smolinski 12, Max Dilger 10, Tobias Kroner 9, Kevin Wölbert 6
2. Latvia 36: Kjastas Puodzuks 11, Maksims Bogdanovs 10, Andzey Lebedevs 9, Jevgenijs Karavackis 6
3. Suomi 29: Tomi Lahti 11 (3,3,3,d,2), Tero Aarnio 10 (3,3,3,0,1), Juha Hautamäki 5 (1,0,2,2,R), Jari Mäkinen 3 (3,d,R,d,R)
4. Ranska 16: David Bellego 6, Mathieu Tresarrieu 5, Stephane Tresarrieu 3, Xavier Muratet 2
 

Uusin numero