Suomi karsinnan ykkönen motocrossin junioreiden MM-joukkuekilpailussa

Alle 14-vuotiaiden, 85-kuutioisilla pyörillä ajavien kuljettajien Suomen maajoukkueen nopein lauantaisessa aika-ajomuotoisessa karsinnassa oli Vantaan Moottorikerhon (VMK) Aleksi Kurvinen, joka kellotti joukon toiseksi nopeimman ajan. Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen oli aika-ajon kolmas.

Karsinnassa laskettiin yhteen jokaisen maajoukkueen kaksi parasta aikaa, mikä määritti sijoitukset. Näin Suomi oli karsinnan ykkönen.

Suomen kolmantena lenkkinä olevalla Kouvolan MC:n Joonas Näpillä oli teknisiä ongelmia aika-ajossa, mutta hän kellotti silti neljänneksi nopeimman ajan. Tuore Suomen mestari oli aiemmissa harjoituksissa toinen ja ykkönen.

Alle 21-vuotiaiden MM-hopeaa puolustavan Suomen tämänvuotinen maajoukkue oli karsinnassa kolmas. Hyvinkään Moottorikerhon Valtteri Malin oli koko joukon nopein, VMK:n Miro Sihvonen 14:s ja Tampere Motocrossin Jere Haavisto 17.

– Nuorimmat kuskimme ajoivat koko päivän todella hyvin ja aika-ajotulos kruunasi suorituksen, joukkueenjohtaja Jussi Vehviläinen kertoi tyytyväisenä.

– Vanhemmissa pojissa Malin oli kaikissa ajojaksoissa vahva. Sihvosen sijoitus oli 125-kuutioisella pyörällä niillä paikoilla ja ajoissa, missä voi olettaakin. Haaviston olisi ehkä pitänyt olla hieman nopeampi 250-kuutioisella, mutta hänen kipeä selkänsä saattoi vaikuttaa tekemiseen. Joka tapauksessa sunnuntaihin voi lähteä positiivisin odotuksin.

Junioreiden MM-maajoukkuekilpailussa ajetaan varsinaiset kilpaerät sunnuntaina.

Team Finlandia maajoukkuekilpailuissa vauhdittavat A-Hellman Oy, JPV Racing, KTM Nordic Oy, OFFROADPro, Ab Sparal Oy, Star Meal ja Tapesnake Custom Graphix.

Tulokset (henkilökohtaiset sijat):
www.mylaps.com/en/events/1210604

Uusin numero