Suomi jäi harmittavat kaksi pistettä jääspeedwayn MM-pronssista

Tähtäimessä ollut Itävalta ja hopeamitali karkasi lopulta yhdeksän pisteen päähän ja Tshekki pystyi pudottamaan Suomen ulos mitaleilta kahden pisteen erolla. Venäjä ajoi odotetusti maailmanmestariksi täysin ylivoimaisella suorituksella.

Antti Aakko jatkoi hurjaa menoaan keräten Suomen 35 pisteestä 28. Aakko oli henkilökohtaisesti kilpailun paras pistemies.

Lauantain kaatuminen haittasi toisena kilpailupäivänä Mats Järfin menoa. Järf sai kahtena päivän kasaan yhteensä seitsemän pistettä. Janne Vilponen pääsi ajamaan sunnuntaina yhden erän, mutta kun siinä vastassa oli Venäjä, niin ei pisteitä herunut.

– Harmittavan vähän jäätiin mitalista. Antti jatkoi loistavaa menoaan mutta jäi tänään täysin yksin keräämään pisteitä. Mats Järf ei pystynyt tänään tarjoamaan Aakolle tarpeeksi taustatukea, eilinen kaatuminen haittasi selvästi miehen ajoa. No, parannettiin viime vuodesta sijoitusta, näin tällä kertaa, kommentoi joukkueenjohtaja Jouni Seppänen kilpailua.

– Harmittaa tosi paljon, mitali oli niin lähellä. Olisi se mitali pitänyt ottaa. No, otetaan se mitali sitten ensi vuonna. Oma ajo sujui hyvin, mies ja pyörä on kunnossa, ei se ole kuin kaasua vaan vääntää. Tosin joukkuefinaalissa pystyy pisteitä keräämään vähän helpommin kun jokainen vastustaja ei ole GP-tasoa, kommentoi kilpailun pistekunkku Aakko.

– Harmi kun jäätiin ilman mitalia. Tänään en pystynyt lähellekään parhaaseen suoritukseen, kroppa on niin kipeä eilisen kaatumisen jäljiltä. Vasenta jalkaa ja kättä ei pysty kunnolla käyttämään. Se haittasi etenkin starttaamista ja tällä tasolla se on liian paljon tasoitusta muille, kun ei ritsalta kunnolla pääse liikkeelle. Tänään vielä pisteenä iin päälle sain Stefan Svenssonin takapyörästä jääkimpaleen suoraan päähän. Ajolasit hajosi ja nenästä tuli verta, oli vaikea ajaa se erä loppuun, kommentoi puolestaan Järf omaa suoritustaan.

Kotiyleisönsä edessä mestaruutta juhlinut Venäjä menetti sunnuntaina yhden pisteen, kun Itävallan Harald Simon tavoitti maalilinjan ennen Nikolai Krasnikovia. Itävalta otti hopean selvällä erolla Tshekkiin.

Autot söivät SM-finaalin jään

Seinäjoella tulevana lauantaina ajettavan jääspeedwayn SM-finaalin kilpailupaikka muuttuu.

Kilpailu siirretään Törnävän kentältä Kyrkösjärven jäälle.

Törnävällä ajetun autokilpailun jäljiltä jäätä ei ehditä saada riittävän paksuksi lauantain kilpailua varten.
 
Venäjä, Togliatti.
Jääspeedwayn MM-joukkuefinaali:

1. Venäjä 59: Daniil Ivanov 23, Dmitri Khomitsevits 18, Nikolai Krasnikov 18
2. Itävalta 44: Harald Simon 27, Franz Zorn 16, Martin Leitner 1
3. Tshekki 37: Antonin Klatovski 20, Jan Klatovski 17, Jan Pecina
4. Suomi 35: Antti Aakko 28, Mats Järf 7, Janne Vilponen 0
5. Ruotsi 32: Robert Henderson 21, Stefan Svensson 11, Per Olov Serenius
6. Saksa 29: Günther Bauer 12, Max Niedermaier 11, Stefan Pletschacher 6
7. Hollanti 16: Rene Stellingwerf 14, Gerrit Oege Schukken 1, Simon Reitsma
 

Uusin numero