Suomi historiallisen nuorella nipulla motocrossin MM-joukkuekilpailuun

Historiallisen nuoren joukkueen yhteisikä on vaivaiset 50 vuotta. Edellisen kerran Suomea on edustanut yhtä nuori joukkue 20 vuotta sitten.

Suomen joukkue on kuitenkin ikäisekseen kokenut, sillä koko kolmikolla on vyöllään myös kansainvälisiä kilpailuita EM-sarjan myötä.

16-vuotias Sihvonen on tällä kaudella voittanut kaksi EM-erää 125-kuutioisissa ja on sarjan kokonaistilanteessa viidentenä.

Niin ikään 16-vuotias Haavisto ja 18-vuotias Malin ovat ajaneet tällä kaudella puolestaan 250-kuutioisten EM-sarjaa, hätyyttelemättä kuitenkaan kirkkaimpia kärkisijoituksia. SM-kilpailuissa kolmikko on ajanut tänä vuonna kärkivauhtia.

– Perinteisesti kyseisessä kisassa (MM-joukkuekilpailu) kokemuksesta on hyötyä ja suora vertailu Suomessa ajettavien kilpailujen vauhdista ei anna selvää kuvaa, miten suoriutuisi hyvin erilaisella radalla ja maailman kovimmassa kilpailussa, se on monta kertaa koettu. Tänä vuonna oli myös muita potentiaalisia ehdokkaita. Kuitenkin nyt valittujen kuskien tämän vuoden näytöt ja potentiaali kovilta radoilta ja hienoinen yllätysmahdollisuuskin käänsivät valinnat nyt valittuihin kuskeihin. Samalla uskon nyt valittujen kuskien olevan varmasti onnistuessaan nopeimmat, Suomen moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Kontinen perustelee valintoja.

Joukkueen vähimmäistavoitteena Ranskassa on päästä karsinnoista jatkoon eli 20-parhaan maan joukkoon.

Suomi osallistuu samalla joukkueella viikkoa myöhemmin myös nuorten epäviralliseen MM-joukkuekilpailuun, missä tavoitteena on mitali, jopa kultainen.

Lisätietoja kilpailusta:
http://www.mxon2015.fr/en
 

Uusin numero