Suomi 16:s crossin MM-joukkuekilpailussa

Finaalissa Suomen joukkueen parhaat sijat ajoi Tiainen, joka oli erissään 23:s ja 25. Söderberg kirjautti sijat 26 sekä 31 ja Eriksson sijat 26 sekä 33.

– Jätkät voivat olla tyytyväisiä suoritukseensa. Olen ylpeä heistä. Jokaisella kuskilla oli tekemisen meininkiä. Harmittavasti Söderberg kaatui ja Tiainen sammutti pyöränsä kerran. Myös kaikkien startit olivat vaikeita. Silti päivä oli ehdottomasti positiivinen, joukkueenjohtaja Jussi Vehviläinen painotti.

Tiainen oli viimeisen erän jälkeen todella harmissaan virheestään, jonka takia hän sammutti pyöränsä moottorin ja menetti sijoja. Muuten hän oli tyytyväinen ajoonsa ja vauhtiinsa sekä koko joukkueen tulokseen.

Eriksson oli viikonloppuna osittain henkisesti lukossa, sillä hänellä ei ole enää lähivuosilta kokemusta kansainvälisistä kilpailuista. Lähtökohta ei ollut otollinen maailman kovimmassa yksittäisessä motocrosskilpailussa.

– Toni menee maanantaina töihin ja minä kouluun. Ei tässä siis mitään ammattilaisia olla, mutta hyvin vedettiin koko viikonloppu, Söderberg muistutti.

Maailmanmestariksi ajoi Ranska, joka jätti taakseen viime vuoden ykkösmaan, eli Belgian. Kolmas oli Yhdysvallat. Suomen ja Viron kansalaisuuden omaava Harri Kullas ajoi Viron joukkueessa, joka sijoittui yhdeksänneksi. Finaalissa oli mukana 20 maata.

Ensi vuoden MM-maajoukkuekilpailu järjestetään Ranskassa.

Tulokset:
1. Ranska, 17 pistettä
Gautier Paulin, Dylan Ferrandis, Steven Frossard
2. Belgia, 27
Jeremy van Horebeek, Julien Lieber, Kevin Strijbos
3. USA, 33
Ryan Dungey, Jeremy Martin, Eli Tomac
…9. Viro, 77
Gert Krestinov, Harri Kullas, Tanel Leok
…16. Suomi, 131
Toni Eriksson, Ludde Söderberg, Santtu Tiainen

Kaikki tulokset:
http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx
 

Uusin numero