Suomen trio ajoi trilleritunnelmissa finaaliin motocrossin MM-joukkuekilpailussa

Suomi oli karsinnan 19:s, mikä oli viimeinen suora jatkopaikka finaaliin. Maajoukkueen ennakko-odotuksissa oli nimenomaan finaaliin pääsy ilman joutumista sunnuntaiseen B-finaaliin.

– Meillä oli mielettömän huono tuuri lähtöpaikkojen arvonnassa ja pääsimme puomille viimeisenä. Siltä paikalta ei voinut mitenkään saada hyvää starttia. Jätkät ajoivat huonoista lähdöistä huolimatta erittäin hyvin. Paremmalla arpaonnella kuskimme olisivat sijoittuneet erissä paremmin, mutta tämäkin riitti ja lupaa hyvää finaaliin, joukkueenjohtaja Jussi Vehviläinen kertoi.

Karsinnan lopputuloksissa huomioitiin kaksi parasta sijoitusta kolmesta. Eriksson aloitti karsinnan Suomen osalta ja otti lopulta kolmikon heikoimman sijan ollen 24. Se oli kuitenkin parempi kuin Irlannin huonoin tulos, joten tasapisteissä Suomi meni suoraan jatkoon.

Kullas Viron väreissä

Suomen ja Viron kansalaisuuden omaava Harri Kullas edustaa MM-kilpailussa tällä kertaa Viroa. Kullas oli huippuvauhdissa ja koko joukkue ajoi hyvin ollen kuudes.

– Pääsimme valitsemaan lähtöpaikkaamme kahdeksantena, joten sain unelmapaikan. Otin startin ja ajoin pitkään toisena. Oma ajoni kulki lähes koko ajan erinomaisesti ja joukkueemme teki kokonaisuutena hyvän tuloksen, erässään kuudenneksi sijoittunut Kullas kertoi.

Karsinnan voitti hallitseva maailmanmestari Belgia. Toinen oli Ranska ja kolmas Iso-Britannia. Yksi ennakkosuosikeista, Yhdysvallat kärsi kaatumisista ja oli vasta kahdeksas.

Maajoukkueiden paremmuus ratkaistaan sunnuntaina kolmessa erässä, joissa jokaisessa ajaa kaksi jäsentä jokaisesta joukkueesta. Viisi parasta eräsijoitusta huomioidaan joukkueiden kokonaistuloksissa. Ennen finaalia ajetaan karsiutuneiden B-finaali, josta finaalipaikan ottaa yksi joukkue.

Tulokset, karsinta:
1. Belgia, 3 pistettä
Jeremy van Horebeek, Julien Lieber, Kevin Strijbos
2. Ranska, 5
Gautier Paulin, Dylan Ferrandis, Steven Frossard
3. Iso-Britannia, 7
Shaun Simpson, Tommy Searle, Dean Wilson
…6. Viro, 10
Gert Krestinov, Harri Kullas, Tanel Leok
…19. Suomi, 29
Toni Eriksson, Ludde Söderberg, Santtu Tiainen

Kaikki tulokset:
http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Uusin numero