Suomen nuorille hiekkaa silmille joukkuespeedwayn MM-semeisssä

Nuorille suomalaisille kyyti oli kylmää, sillä joukkue jätettiin tylysti viimeiseksi 21 pisteellä. Timo Lahti oli odotetusti joukkueen paras kuljettaja keräten puolet joukkueen pisteistä. Myös Mika Loppi taisteli hyvän pistepotin.

– Pettynyt olen sekä omaan että joukkueen suoritukseen. Kerättiin pisteitä aivan liian vähän. Olisi meidän pitänyt pystyä edes Saksa kukistamaan, mutta kun ei niin ei. Pyörä ei minulla ollut tänään sellainen kuin olisin halunnut. Yhden ajovirheen tein neljännessä erässäni ja se kostautui heti, nollaerä tuli, kommentoi Lahti omalta osaltaan päivän kilpailua.

Voittajaksi ajoi odotetusti Ruotsin joukkue ennen Venäjää. Molemmat selvisivät Puolassa syyskuun 1. päivänä ajettavaan finaaliin, sillä Venäjä ajoi enemmän pisteitä kuin eilisessä kilpailussa Englannissa toiseksi ajanut Tanska.

Eilen ajetun semifinaalin voitti ylivoimaisesti Australia. U-21 joukkue MM-finaalissa ajavat siis isäntä Puola, joka pääsi kilpailuun suoraan ilman karsintoja, Ruotsi, Australia ja Venäjä.
 
Tulokset:
 1. Ruotsi 55: Mathias Thörnblom 14
 2. Venäjä 51: Vitaly Belousov 16
 3. Saksa 23: Marcel Helfer 8
 4. Suomi 21: Timo Lahti 10, Mika Loppi 6, Niko Siltaniemi 4, Jiri Nieminen 1
 

Uusin numero