Suomen Moottoripyörämuseo Lahdessa tarjoaa jälleen monia harvinaisuuksia

– Yksi museomme vahvuuksista on se, että meillä on jokaisena vuotena paljon uutta nähtävää. Siksi meille kannattaa tulla aina uudestaan. Nyt alkaa kahdeksas vuosi näyttelyssämme, ja monta mielenkiintoista harvinaisuutta on katsottavissa, Routo kertoo.

Lahden moottoripyörämuseo on aikaisemmin parina vuotena kansainvälisessä matkailusivusto TripAdvisorissa arvioitu Lahden suosituimmaksi nähtävyydeksi. Viime vuonna sijoitus oli toinen, mutta Routo kertoo, että tänä vuonna he aikovat nostaa museon jälleen suosituimmaksi matkakohteeksi Lahdessa. Lahden moottoripyörämuseo on museokorttikohde.

Perjantaina 20.4 pidettävillä avajaisilla käynnistyy museossa tiivis tapahtuma kokonaisuus, joita on syyskuun loppuun saakka.

Moottoripyörämuseossa on yli 100 moottoripyörää ja niihin liittyvää harvinaistakin historiallista rekvisiittaa. Niihin kuuluvat muun muassa hyvin harvinainen Rikuo moottoripyörä, jonka historiaan liittyy monta tarinaa. Yksi on se, kuinka Rikuo eli Harrikka aikoinaan opasti japanilaiset moottoripyörä-valmistuksen saloihin.

Yksi mielenkiintoinen ja hyvin harvinainen näyttelyesine on lentokoneissa ja moottoripyörissä käytössä ollut moottori. Museossa on ihailtavissa muun muassa speedwayn MM-finaalipyörä, jolla ajoi Ilkka Teromaa. Hän ajoi speedwayn ammattilaisena 1970-1980 – luvuilla.

Museossa on aineistoa moottoripyöristä ja moottoripyöräläheteistä viime sotiemme rintamalla.

Suomen Moottoripyörämuseon yhteydessä on suosittu Ace Corner Finland –kahvila, jonka pääpaikka Britannian Ace Corner London avattiin vuonna 1938.  Lahden museossa juhlistetaan alkuperäisen kahvilan 80-vuotisjuhlavuotta.

Suomen Moottoripyörämuseo saa tulevaisuudessa lisää 260 neliötä näyttelytilaa. Vaativa perustustyö on nyt tehty ja seuraavana työvaiheena on muuraus.
 

Uusin numero